27.6.2016

Češi dnes odlétají na World League do Koreje, přijďte je podpořit přímo na letiště!

Čeští volejbalisté dnes v odpoledních hodinách odlétají na poslední letošní část Světové ligy. Jejich cílovou destinací bude jihokorejský Soul, kde je čekají postupně tři těžká utkání, a to proti domácí reprezentaci či proti výběru Nizozemska a Egypta. Naši volejbalisté drží po šesti odehraných zápasech solidní pátou příčku, s dvoubodovou ztrátou na postup do závěrečného Final Four druhé výkonnostní skupiny. Podaří se jim přidat k dosavadním čtyřem vítězstvím další a vybojovat třeba i postup na závěrečný turnaj?

Naše reprezentanty čeká do Koreje zhruba jedenáctihodinový let. Přesně o pondělní půl sedmé večerní odstartují z pražského Letiště Václava Havla a zamíří přímou linkou do jihokorejského Soulu. "Jedenáct hodin v letadle je slušná porce, naštěstí letíme přímo, bez přestupů, takže to snad vše v pohodě zvládneme", říká opora české reprezentace - univerzál Michal Finger. Stejně jako většina našich reprezentantů, tak i on bude během letu po dalším náročném víkendu převážně odpočívat: "Určitě chci využít každou hodinu k relaxaci, která je pro tělo po náročných šesti utkání také velmi důležitá. Doufám, že se mi podaří v letadle "zabrat" a většinu cesty prospím," dodává s úspěvem Finger.

Češi si po třech pětisetových výhrách na Slovensku vedou v tabulce velmi dobře - drží pátou příčku s dvoubodovou ztrátou na pozici zaručující postup do závěrečného Final Four. "K postupu do Final Four nám "stačí" vyhrát nad momentálně třetím týmem Nizozemskem a k tomu jakýkoli zápas - buď s Koreou nebo Egyptem. Nedá se říci, který zápas bude nejtěžší, všechny budou velmi obtížné. První zápasy nám navíc dělají vždy problémy, protože se tělo ještě aklimatizuje z mnohdy velkého časového posunu. Věřím ale, že pokud budeme pokračovat ve stejném tempu, jako doposud, utkání zvládneme," říká český úspěch univerzál Michal Finger. 

Podpořit naše reprezentanty před náročnou cestou do Koreje můžete i Vy! Z pražského Letiště Václava Havla odlétají z Terminálu číslo 1 v 18:30. V letištní hale se budete moci s našimi reprezentanty setkat či vyfotit již zhruba v 16:30. 

Českým volejbalistům přejeme na cestě do Koreje šťastný let a v zápasech proti domácímu výběru, Nizozemsku a Egyptu hodně sil a úspěchů!

 

Autor: Mgr. Michal Mezera, foto: Slovenská volejbalová federace

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018