29.6.2016

České reprezentanty, bojující o Final Four, čeká o víkendu klíčový turnaj Světové ligy

Český národní tým volejbalistů se v pondělí přesunul do Soulu, kde ho o víkendu čeká v pořadí třetí turnaj Světové ligy. Svěřenci Miguela Falasci mají před sebou tři důležitá utkání, která rozhodnou o jejich případném postupu do závěrečné Final Four v Portugalsku. Ve společné tabulce druhé divize zatím drží Česká republika pátou příčku. „S výkonem kluků jsem moc spokojený, podařilo se nám zvítězit ve třech zápasech v řadě, což potvrzuje naše kvality,“ usmíval se před odletem Falasca. „Musíme se teď ale plně zkoncentrovat na víkendová utkání a pořádně zabrat, aby se nám podařilo mezi nejlepší čtyřku dostat,“ dodal.

V postup do Final Four doufá i český kapitán Aleš Holubec: „Každý už má v hlavě červíka, že tam ta šance je, což jsme dokázali turnajem na Slovensku. Takže věříme, že se nám v Koreji podaří něco podobného a do Final Four se probojujeme. Pořád ale stojíme nohama na zemi,“ uvedl Holubec. „Pro nás je nejdůležitější to, co jsme si řekli před začátkem Světové ligy – chceme se herně zvedat zápas od zápasu a maximálně se sehrát, abychom předvedli co nejlepší výkon v kvalifikaci na Mistrovství Evropy,“ dodal.

Čeští volejbalisté se ve dnech 1. – 3. července střetnou postupně s domácí Koreou, Nizozemskem a Egyptem. V čele silného holandského týmu stojí Jasper Diefenbach, který bude stejně jako Aleš Holubec v příští sezóně hájit barvy francouzského Nantes. „Jsem moc rád, že jsme Nizozemí minulý týden porazili, a že je to pro nás zatím 1:0. Uvidíme po druhém zápase, jestli nám to oplatí nebo vítězství obhájíme. Shodou okolností proti sobě nastupujeme jako dva kapitáni s Jasperem Diefenbachem, takže kdyby se nám podařilo Holandsko podruhé porazit, určitě se najde v Nantes vhodná chvíle, abych mu to připomněl,“ těší se Holubec.

Češi mají po třech pětisetových výhrách na Slovensku dvoubodovou ztrátu na pozici zaručující postup do Final Four. „K postupu nám „stačí“ vyhrát nad momentálně třetím týmem Nizozemskem a k tomu jakýkoli zápas, buď s Koreou nebo Egyptem,“ řekl univerzál Michal Finger. „Nedá se říct, které utkání bude nejtěžší, první zápasy nám navíc dělají vždy problémy, protože se tělo ještě aklimatizuje z mnohdy velkého časového posunu. Věřím ale, že pokud budeme pokračovat ve stejném tempu, jako doposud, utkání zvládneme,"  dodal. 

Nominace na třetí turnaj Světové ligy (beze změn):

Bartoš Adam

Tours volleyball

smečař

Beer Marek

HYPO Tirol Innsbruck

blokař

Džavoronok Donovan

VK Karlovarsko

smečař

Finger Michal

VfB Friedrichshafen

univerzál

Habr Filip

VK Jihostroj České Budějovice

nahrávač

Hadrava Jan

Nantes Reze Metropole Volley

univerzál

Holubec Aleš

Nantes Reze Metropole Volley

blokař

Janouch Jakub

VK Dukla Liberec

nahrávač

Kryštof Martin

VK Jihostroj České Budějovice

libero

Michálek Petr

VK Jihostroj České Budějovice

smečař

Veselý Jakub

VK Benátky nad Jizerou

blokař

Zmrhal Marek

Volejbal Brno

smečař

Rozpis utkání ČR na 3. turnaji Světové ligy v Jižní Koreji:

1.7. - 9:00 SEČ: Korea – Česká republika

2.7. - 9:30 SEČ: Česká republika – Nizozemí

3.7. - 9:30 SEČ: Česká republika – Egypt

 

Autor: Barbora Mertová, Michal Mezera

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018