27.7.2011

Čeští reprezentanti porazili v prvním zápase herní přípravy v Brně Brazílii 3:1

Jan Svoboda poslal na hřiště sestavu: Ticháček, Hudeček, Konečný P, Konečný D., Popelka, Holubec, libero Kryštof

Úvodní výměnu získali naši reprezentanti úspěšným blokem Petra Konečného. Za stavu 3:2 předvedl Martin Kryštof parádní zákrok v poli proti útoku diagonálního hráče Wallace, výměnu zakončil kapitán Ondřej Hudeček útokem z pipu. Jirka Popelka si několikrát za sebou poradil proti trojbloku i po vystřelené nahrávce Lukáše Ticháčka a tak větším náskoku českých reprezentantů při prvním technickém time outu za stavu 8:5 zabránily pouze dvě zkažená podání českého týmu.

Brazilci však ukázali svou sílu a dvěma body v řadě, po nahrávce č. 4 a bloku Petra Konečného, stáhli náskok českého národního týmu na jeden bod. Větší bodovou šňůru Brazilců překazil kapitán českého týmu Ondřej Hudeček ze zóny IV a následný vynikající servis Lukáše Ticháčka přinutil brazilského trenéra vzít si první oddechový čas. Úspěšný servis předvedl na druhé straně Wallace, i Jan Svoboda si musel za stavu 13:12 vzít oddechový čas. Po útoku Petra Konečného do autu mladí Brazilci dokonce vyrovnali a začalo se hrát od znova. Vedení při druhém technickém time outu zařídil pro český tým razantním servisem a útokem ze zóny I David Konečný.

Ani technický time out nezabránil v dalších dvou esech „Konce“, a tak si brazilský trenér vybral i druhý oddechový čas za stavu 18:14. Čtyřbodový náskok se v koncovce setu zvýšil díky výbornému servisu Lukáše Ticháčka až na šest bodů. První setbol českých reprezentantů využil kapitán českého týmu Ondřej Hudeček. Český tým zvítězil v prvním setu 25:18.

Brazilcům se povedl vstup do druhého setu, když se po špatné přihrávce a neúspěšném útoku českého týmu dostali do vedení 3:0. Našim hráčům se podařilo otočit až po úspěšném trojbloku v zóně IV. Brazilci si však drželi vedení až do stavu 7:7, kdy přihrávací formaci rozstřelil na podání Jiří Popelka. Úspěšným útokem brazilského nahrávače na druhou přes síť však do vedení při prvním technickém time outu šli soupeři.

Poté přišel na podání Lukáš Ticháček a rázem český tým vedl 11:9. Brazilci však náš tým do výrazného vedení nepustili a naopak to byli soupeři, kteří při druhém technickém time outu vedli 16:15.
Přestože Lukáš Ticháček dokázal naše útočníky v dalším dějství setu dostat do výhodných pozic, naši útočníci se prosadit nedokázali. Soupeřům se podařila dlouhá šňůra bodů, kterou nepřerušil ani oddechový čas Jana Svobody. Tu přerušil až Aleš Holubec po nahrávce č. 1. Problém s přihrávkou neustával, a tak přišel za stavu 19:22 pomoci Jiří Bence. Šanci na získání druhého setu zvedl po dvou úspěšných podáních Lukáš Ticháček, více nám ovšem Brazilci nedovolili, druhý set jsme prohráli 22:25.

logo

Ani třetí set nezačal pro český tým dobře, kdy prohrával již 3:5, do vedení šel až za stavu 7:6. Poté byl však zablokován Aleš Holubec i David Konečný, při prvním technickém time out prohrávali čeští hráči 7:8.
„Konec“ to zkoušel ulívkou, ale proti vysokému trojbloku se neprosadil. V jedné rotaci s Lukášem Ticháčkem v zóně III se podařilo brazilskému týmu získat pět bodů v řadě. Jan Svoboda musel reagovat oddechovým časem, český tým se probudil a stáhnul na 11:13. Lukáš Ticháček zkusil i variantu podání ze zóny V, jeho rychlá kombinace s Jirkou Popelkou však byla pro Brazilce neřešitelná. Třetí set dospěl do své koncovky, za stavu 22:22 zablokoval Petr „Kendy“ Konečný v zóně IV Wallace, Ondřej Hudeček sice zkazil servis, ale Jirka Popelka opět využil rychlou nahrávku Ticháčka a zařídil pro český tým první setbol. Ten proměnili sami Brazilci, když po přihrávce podání útočí daleko do autu.

Čtvrtý set byl dlouho vyrovnaný. Oba týmy si hlídaly útok po přihrávce podání, Brazilci vedli při prvním technickém time outu 8:7. Uprostřed setu přišla dlouhá šňůra na podání Petra Konečného, který svou „plachtou“ několikrát narušil přihrávku brazilského týmu. „Kendy“ odešel ze servisu za stavu 15:11, čtyřbodový náskok se českým reprezentantům podařil zásluhou úspěšných útoků středem sítě ještě zvýšit, první mečbol českého týmu zařídil Jiří Popelka – to na světelné tabuli svítilo skóre 24:17 pro náš tým. Vítězství českého týmu zařídil Petr Konečný po nahrávce Lukáše Ticháčka, porazili jsme v Brně rezervní tým Brazílie 3:1 na sety.

 

Z Brna Radek Krpač

Fotogalerie
Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018