2.2.2020

„Hadrák“ opět v Pluslize nenastoupil a situace jeho týmu začíná být kritická

Skvěle rozehranou sezónu 2019/20 mu ničí velká komplikace. Volejbalista Jan Hadrava se už šestým týdnem potýká se zraněním. Jeden z nejlepších univerzálů polské ligy si během utkání natrhl lýtko a od té doby jeho Olštýn nevyhrál. V současné době je s devíti porážkami na osmém místě. „Je to velká rána pro postup do play-off. Doufám, že už se dám co nejdříve dohromady,“ prohlásil Jan Hadrava, který během tohoto týdne začal poprvé trénovat se spoluhráči. Mezitím polský klub na nezdary reagoval odvoláním trenéra Paola Montagnaniho, chvíli Olštýn vedl asistent Marcin Mierzejewski. Nyní už „Hadráka a spol.“  z pozici hlavního trenéra nově diriguje Argentinec Daniel Castellani.

Zkusíte nastoupit do zápasu už v tomto týdnu?
Těžko říci. Včera jsem už zkusil hrát, absolvoval jsem dvě třetiny tréninku. Noha občas nateče, takže se musí pracovat na tom, abych to neurychlil. Aby se to nevracelo.

Jak se váš zdravotní výpadek projevil na výsledcích týmu? Myslím, že rozhodně významně…
Dá se to tak říci. Od té doby, co jsem vypadl, tak tým nevyhrál ani jednou. Jde o celkem pět duelů.

Olštýnu se nepodařilo vás nahradit?
Je to opravdu složité, bojujeme celkově se zraněními. Nový univerzál, který měl nastoupit, tak si přivodil únavovou zlomeninu. Na mém postu musel nakonec skončit smečař. Je to hodně polepené. Není to jednoduché, válčíme tam s tím. Dost týmů má teď problémy.

Kdy se vám to zranění přihodilo?
Během zápasu, přesněji v koncovce třetího setu. Odstupoval jsem, ale v noze mě něco brnklo. Otáčel jsem se za sebe a podíval se, jestli jsem o někoho nezavadil, o rozhodčího nebo spoluhráče. Jenže tam nikdo nebyl. Pak mnou projela bolest a já se nemohl vůbec postavit. Nedohrál jsem to.

Jakým způsobem to léčíte?
Laserem a používám kompresní nohavice, ledovou kompresy. Dále chodím hodně na masáže, aby se to celkově prokrvilo. Poslední týden pracuji v posilovně na kondici. Snad to bude dobré.

Jak moc slýcháváte od fanoušků, abyste se už vrátil?
Opravdu hodně. Vidí, že se nedaří a že jsme v těžké situaci. Chtějí, abych mohl co nejdříve naskočit, abychom se dostali výš.

Začali jste skvěle, měli jste vítěznou šňůru.
Bylo to dobře rozehrané. Pak přišlo trochu krizovější období koncem listopadu, když jsme prohráli zápasy, které jsme měli vyhrát. Začátek prosince měl být lepší. Pak mě to pokazilo zranění. Teď to není zcela hezká sezóna. Bojujeme s problémy a je jich bohužel hodně.

Jak vám ta celá situace komplikuje postup do play-off?
Samozřejmě, že je to čára přes rozpočet. Musíme začít hlavně vyhrávat. Když to takhle půjde dál, tak se nám play-off vzdálí hodně daleko. Já doufám, že se rozjedeme.

Dochází v polské lize k překvapení nebo je to dominance nejsilnějších týmů?
Zatím je to hra nejsilnějších týmů. Občas překvapivý výsledek, ale ty čtyři nejlepší mají jasně rozdané karty.

Co jste říkal na český tým v rámci kvalifikace na olympijské hry?

Líbilo se mi to, byly tam opravdu světlé momenty. Jednalo se o mladý tým, ale k utkání nastupoval odvážně... Líbilo se mi, jak hrál, krásně se na to koukalo. Celkově ten tým šlapal dobře, není potřeba někoho vyzdvihovat individuálně, všichni hráli skvěle.

 

Autor: Jiří Uhlíř, foto Indykpol AZS Olsztyn

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

 
Kvalifikace ME U18 2024

chlapci – Đakovica (KOS): Česko – Kosovo 3:0 (25:11, 25:17, 25:16)   dívky - Vrnjačka Banja (SRB): Severní Makedonie – Česko 0:3 (16:25, 16:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour

Challenge – Guadalajara (MEX): Kotnik / Lovsin (SLO) – Hermannová / Štochlová 2:1 (10:21, 21:16, 15:12)   Futures – Nuvali(PHI): Liepa /...

 
FIVB Beach Pro Tour

Challenge – Guadalajara (MEX): Liliana / Paula (ESP) – Hermannová / Štochlová 2:1 (9:21, 21:13, 15:6)   Futures - Nuvali (PHI): Gottsu / Shoji...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018