21.4.2016

Jsme silný tým, říká před klíčovou bitvou o finále Bundesligy Michal Finger!

Rozhodující utkání o postup do finále německé Bundesligy má před sebou druhý celek základní části - VfB Friedrichshafen, a tedy i český univerzál Michal Finger! Od 20 hodin nastoupí ke třetímu utkání semifinálové série proti týmu RheinMain. První vzájemný duel na palubovce VfB skončil trochu překvapivým vítězstvím RheinMainu v poměru 3:2, druhý zápas však jasně zvládl favorizovaný Friedrichshafen v poměru 3:0 na sety a vrátil tak sérii na svou palubovku. 

V prvním duelu se výborně prezentoval mladý český univerzál ve službách Friedrichshafenu Michal Finger, který zařídil celkem 21 bodů, jako střídající hráč zasáhl i do druhého duelu. Povede se mu dotáhnout jeho VfB do finále Bundesligy? "Určitě bude velkou roli hrát psychika. Fyzicky jsme na tom velmi dobře a tak hlavní bude především zachovat klid v hlavě. Pečlivě jsme se na soupeře připravovali a odehráli jsme s ním také dostatek zápasů. Myslím, že ani jednoho z nás nemůže nic překvapit," říká univerzál Michal Finger

V prvním duelu vedl "jeho" Friedrichshafen už 2:0 na sety, i přesto se z vítězství neradoval. "Ten zápas jsme podcenili... za jednoznačného vedení jsme přestali hrát naši hru a mysleli si, že to půjde samo. Tento zápas jsme jim jednoduše darovali. V druhém utkání jsme již dominovali a k ničemu soupeře nepustili. V takovém tempu musíme pokračovat i dnes, jsme silný tým a věřím, že večer uspějeme a půjdeme do finále. Pravda ale je, že to nebude jednoduché," dodává Finger.

Především v prvním vzájemném semifinálovém duelu předvedl český reprezentant výborný výkon a je vidět, že se mu v Německu daří. "Musím říci, že jsem moc rád, že hraji právě za Friedrichshafen, který se pravidelně uchází o mistrovský titul a má skutečně vysoké ambice. Uděláme vše i letos, abychom byli opět mistry Bundesligy," říká Michal odhodlaně.

Stejně jako v předchozích duelech, tak i dnes večer se očekává tradičně výborná divácká kulisa, která by měla pomoci domácímu celku do finále. "Očekávám, že na zápas dorazí opravdu hodně fanoušků, kteří budou fandit ze všech sil. Lidé tu volejbal milují," uzavírá Finger. 

Už dnes zhruba po 21 hodině se dozvíme, jestli i český volejbal bude mít ve finále Bundesligy své zastoupení. Pevně věřím, že ano...

Zápas můžete detailněji sledovat na stránkách Bundesligy: ZDE

 

Autor: Mgr. Michal Mezera

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018