2.6.2011

Nejcenějším úspěchem je vítězství v italské lize, říká Jan Štokr

Jan Štokr má za sebou nejúspěšnější sezónu ve své kariéře, sám ji nazval z „říše snů“. Po úspěšném vystoupení v dresu národního týmu na mistrovství světa v Itálii následoval zisk tří titulů v italském Trentu. Celý úspěch prý odstartovalo vítězství v antukové lize. „Drobek“ spolu s Ondřejem Hudečkem, kapitánem národního týmu, představili na tiskové konferenci ČVS na Kavčích horách nový dres české reprezentace pro mistrovství Evropy.

Ahoj Honzo, gratuluji ti ke všem titulům, které si letos v sezóně získal. Kolik jich vlastně bylo?
Začalo to tím, že jsme vyhráli antukovou ligu, to byl základní kámen všech dalších úspěchů, protože jsme se tam naučili vítězit. No a pak už to pokračovalo v Trentu – mistrovství světa klubů, Liga mistrů a zisk titulu v italské lize.

Kterého titulu si ty sám ceníš nejvíce?
 Asi toho posledního, tedy vítězství v italské lize. Když jsme vyhráli v Lize mistrů, bylo to také krásné, ale stále to nebyl ten poslední zápas. Oslavy byly sice velké, ale sezóna byla v plném proudu a my jsme vstupovali do play off a to bylo velmi náročné. Až po posledním utkání ze mě spadla veškerá únava.

logo

Když jsme se spolu bavili v srpnu naposledy, měl jsi za cíl se v Trentu prosadit. Splnila se tvoje očekávání?
Splnily se nadmíru. Nečekal jsem, že budu hrát tolik zápasů. Čekal jsem, že se budu více střídat se Sokolovem, ale většinou, když jsem měl být vystřídán, tak on byl zraněný, takže jsem musel hrát dál, ale byl jsem strašně rád, že jsem mohl odehrát tolik zápasů a myslím si, že mi to vyhovuje, když jsem v zápřahu.

Jak moc mrzí „pouhá“ finálová účast v poháru. Ve finále jste prohráli s Cuneem..
Teď už vůbec, když jsme vyhráli titul. Nebyl jsem v té době v zrovna nejlepší formě, moc se nám tam nedařilo. Cuneo zvítězilo zaslouženě, tak jako my jsme zaslouženě zvítězili v lize. Ve finále jsme to Cuneu vrátili. Pro vedení klubu, pro fanoušky, pro hráče je vítězství v lize nejvíce.

Kdy nastupuješ do přípravy národního týmu. Jak moc se těšíš na setkání s tvými spoluhráči po úspěšném mistrovství světa?
Ještě si chvíli odpočineme, ale už čtrnáct dní před přípravou začnu na sobě pracovat sám, abych tam nezačal na nule a byl aspoň trochu připravený. Určitě se na setkání těším. Promluvíme si o tom, jaká byla sezóna a pobavíme se o tom, co udělat pro úspěch na mistrovství Evropy.

Vyhovuje ti systém přípravných zápasů nebo bys radši absolvoval dva vrcholy ve formě účasti v Evropské lize a samotný šampionát, jako ho zvolily některé reprezentační týmy?
Mě to moc vyhojuje, jsem rád, že jsem dostal po náročné sezóně pět týdnů volna. Když jsem viděl mé spoluhráče, například Bulhary, kteří museli ihned po finále nastoupit do přípravy národního týmu, moc nadšení nebyli. Chtěl bych poděkovat našim trenérům za to, jakou zvolili přípravu, protože si myslím, že takové soupeře v přípravě jsem ještě nezažil. Budeme hrát proti samým špičkovým týmům.

Děkuji za rozhovor přeji hodně sil do přípravy na evropský šampionát

 

Radek Krpač

Fotogalerie
Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018