20.12.2014

Nejúspěšnějším sportovcem Jihočeského kraje se stal kapitán Jihostroje Filip Habr

Habr

V úterý večer hostil českobudějovický Dům kultury Metropol galavečer oblíbené ankety Nejúspěšnější sportovec roku 2014 Jihočeského kraje, kde kategorii Kolektiv ovládli volejbalisté VK Jihostroj České Budějovice, kteří se během uplynulé sezony stali mistry republiky a zajistili si další účast v Lize mistrů.  Nejprestižnější kategorie jednotlivců přišla na řadu až v závěru. Jejím vítězem se stal kapitán Jihostroje Filip Habr, který již převzal za tým cenu v kategorii Kolektiv.


Vyhrál jste cenu Nejúspěšnější sportovec Jihočeského kraje, jak to vnímáte?
Já mám raději, když se vyhrává na hřišti. Přiznám se, že akce ve společenském obleku nejsou moc pro mě. Osobnímu ocenění nepřikládám až tak velkou váhu, protože je to ocenění pro celý tým. I když ji třeba dostane hokejista nebo fotbalista, tak je to ocenění celého týmu, protože bez spoluhráčů bychom toho nedosáhli. Samozřejmě, že jsem za to moc rád, ale byl bych raději, kdybychom zase začali vyhrávat na palubovce.


Ve většině krajů vyhrávají v anketě hokejisti nebo fotbalisti, ale v Jihočeském kraji většinou volejbalista. Určitě je to známka dlouhodobé oblíbenosti volejbalu v Jihočeském kraji, je to tak?
Přesně tak. Je to vizitka klubu a výsledek dlouhodobé práce. Cenu už dříve převzalo několik volejbalistů a je to zásluha klubu, že je volejbal v Jihočeském kraji oblíbeným sportem.


Získal jste cenu pro kolektiv, ale zároveň i osobní ocenění. Stalo se vám už někdy předtím, že jste si odnesl hned dvě ocenění za jeden večer?
Nestalo. Kluci mě v tom nechali. Cenu za kolektiv mohl převzít kdokoliv jiný, třeba trenér, ale před galavečerem byl trénink, tak to nechali na mě. Já jsem nejprve převzal cenu za kolektiv, a pak až tu druhou, která je vlastně taky díky kolektivu.


Co říkali spoluhráči v šatně, když jste cenu přinesl?
Tak samozřejmě vtípky. Musím zaplatit nějakou kačku, když jsem vyhrál. Ale vyhráli jsme dárkový koš, takže si každý něco vylosuje. Kluci mi pogratulovali, ale já znovu říkám, že je to cena všech.


Je vítězství v anketě takovým vánočním dárkem?
Teď je složitější, protože za sebou máme několik proher, takže přebírat v tomto období cenu za nejlepší kolektiv není jednoduchý.

A není vítězství v anketě právě tou nejlepší motivací, která by dokázala družstvo povzbudit k další práci?
My povzbudit nepotřebujeme, nálada mizerná není, že bychom se topili někde na dně. My potřebujeme trénovat a na to teď nebyl čas, protože hrajeme v týdnu i o víkendech a k tomu hodně cestujeme. Tréninky po tom cestování nemají takovou šťávu, jako když je celý týden volno. Věřím, že to příjde teď mezi vánočními svátky. Když znovu začneme na tréninku dřít, tak věřím, že se ta forma vrátí zpátky. A doufám, že se nám vrátí Michal Kriško a budeme znovu kompletní.  


Nejúspěšnější sportovec roku 2014 Jihočeského kraje
1. Filip Habr (VK Jihostroj České Budějovice)
2. Jakub Skála (ČEZ Cyklo Team Tábor)
3. František Linduška (Tri klub Vajgar Jindřichův Hradec)

Nejlepší sportovní kolektiv Jihočeského kraje
1. VK Jihostroj České Budějovice
2. ČEZ Cyklo Team Tábor
3. SK Badminton Český Krumlov
  
Zvláštní cena (přínos sportu)
Zdeněk Čadek

Síň slávy
Antonín Procházka

 

Autor: Blanka Popelková

Foto: Pavel Kačerovský

Krátké zprávyArchiv
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

Perušič / Schweiner – van de Velde / Immers (NED) 0:2 (21:23, 21:19), Perušič / Schweiner - George / Andre (BRA) 2:0 (21:17, 21:16)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018