6.11.2014

Reprezentant Michálek: Chceme dokázat, že titul jsme nevyhráli náhodou

logo


ROZHOVOR - Volejbalista Petr Michálek (25) se po zisku extraligového titulu s Českými Budějovicemi dostal do základní sestavy české reprezentace, za kterou v létě odehrál všechna utkání Světové ligy. Sympatický smečař přišel do Českých Budějovic z Tábora v patnácti letech na střední školu a s volejbalem už pokračoval v Jihostroji.

Jeho start v nové extraligové sezoně přerušilo zranění kotníku. Středeční zápas Ligy mistrů tak sledoval pouze jako divák a svůj čas věnoval rozhovoru pro Český volejbalový svaz.  


Jihostroj vstupuje prvním zápasem do nového ročníku Ligy mistrů a reprezentant Petr Michálek sleduje svůj tým z lavičky. Co přesně se stalo, že dnes chybíte na hřišti?   
Podvrtnul jsem si kotník. Stalo se to tak, že jsem při bloku došlápl na nohu Radka Macha, kdy jsme byli každý půlkou nohy u soupeře.


Jak dlouho ještě budete mimo palubovku?
Byl jsem na magnetické rezonanci a dobrá zpráva je, že v kotníku nemám přetrhaný vazy. Už je to čtrnáct dnů a minimálně ještě týden to bude trvat. Zítra u lékaře uvidím výsledky a budu vědět přesně. Mám napsané rehabilitace, ještě dostanu rázovou vlnu a dva dny nebudu chodit, ale když to dobře půjde, tak se od pondělí budu zapojovat do tréninku. Chtěl bych se do hry dostat co nejdříve a udělám pro to maximum.


Jsme v polovině zápasu a Jihostroj vyrovnal s Belchatowem 1:1 na sety. Jak hodnotíte dosavadní průběh zápasu?
Čekal jsem, že to bude větší nářez, ale hrajeme dobře. Přiklonilo se k nám trochu toho volejbalovýho štěstíčka. Belchatow nás asi trochu podcenil. Uvidíme, jak to bude pokračovat dál.


Ve druhém dějství si Jihostroj vedl výborně a druhý set proti Belchatowu vyhrál, koho ze spoluhráčů byste pochválil?
Určitě Honzu Kulihu, ten na tom měl největší zásluhu.


Kdo z týmu Belchatowa se vám herně líbí?
Wlazly. Hraje dobře na servisu, dnes dává hodně es.  V útoku mu to sice dneska moc nesedlo, ale možná hraje vlažně (smích).


O víkendu byly losovány skupiny Světové ligy a čeští volejbalisté budou hrát ve skupině D s Francií, Německem a Jižní Koreou. Jako reprezentanta se vás zeptám, co říkáte na naše soupeře?
S Jižní Koreou jsme hráli. To si myslím, že je pro nás dobrý soupeř. A zápasy s Francií a Německem budou kvalitnější pro diváka, ale zase náročnější pro nás. Uvidíme, jak se s tím popereme, ale pro diváka je to jenom dobře.


V létě vyšly v novinách titulky, že máte volejbalové nabídky ze zahraničí. Stále vás to láká, odejít hrát volejbal do zahraničí?
Láká mě to dost. Ale mám tady v Českých Budějovicích dlouhodobou smlouvu, takže by to bylo těžký. To by opravdu musel přijít tým, který by mě chtěl vykoupit, ale zatím to nemám ani ve smlouvě. Muselo by to být tak finančně zajímavý, abychom se domluvili s prezidentem na nějakém výkupu, ale zatím to nepřipadá v úvahu.


Na světových turnajích FIVB bude od ledna 2015 platit nové pravidlo, kde každý dotek sítě bude opět chybou. Jak to vnímáte?
To je správně. Jakýkoliv dotek sítě by měla být chyba, protože jsou ve hře kolikrát tak sporný balony, že ani rozhodčí přesně nevidí a neumí posoudit, jestli to byla chyba, takže je to jenom dobře. Nebudou vznikat nepříjemný situace.


Závěrem nesmíme opomenout ambice v nové volejbalové sezoně...
Dokázat, že titul jsme nevyhráli náhodou a samozřejmě urvat nějaké to vítězství v Lize mistrů.

 

Autor: Blanka Popelková

Foto: FIVB

Krátké zprávyArchiv
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

 
Kvalifikace ME U18 2024

chlapci – Đakovica (KOS): Česko – Kosovo 3:0 (25:11, 25:17, 25:16)   dívky - Vrnjačka Banja (SRB): Severní Makedonie – Česko 0:3 (16:25, 16:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour

Challenge – Guadalajara (MEX): Kotnik / Lovsin (SLO) – Hermannová / Štochlová 2:1 (10:21, 21:16, 15:12)   Futures – Nuvali(PHI): Liepa /...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018