28.5.2015

Chci reprezentaci pomoci, a proto musím dát svoje tělo do pořádku, ví univerzálka Aneta Havlíčková

 logo


ROZHOVOR -  Národní tým volejbalistek zahájil v polovině května přípravu, která se nyní věnuje hlavně fyzické kondici. Před odletem na první turnaj World Grand Prix prověří české hráčky špičkově obsazený turnaj v Rusku, kam svěřenkyně Carla Parisiho odletí 15. června.

Jedna z opor však reprezentaci žen stále chybí. Univerzálka Aneta Havlíčková se k výběru italského kouče Parisiho připojí až později. Její zahraniční sezona v Baku nezačala zrovna nejlépe, podstoupila operaci kolene, a nyní si vzala čas k odpočinku a rehabilitaci, aby mohla reprezentaci pomoci na mistrovství Evropy a opět odváděla dobré výkony.


Když se vrátíme ještě zpět k sezoně v Ázerbajdžánu, jak ji s odstupem času ohodnotíš?
Moje sezona nezačala zrovna nejlíp, ještě před prvním zápasem jsem bohužel musela tým opustit a jít na operaci kolene, ale naštěstí to nebylo nic vážného, co by mě vyřadilo ze hry na dlouhou dobu, takže jsem se za měsíc vrátila a připojila se k týmu. Pomalu jsem se snažila dostat se do formy, abych týmu mohla pomoci. Musím říct, že vedení klubu se ke mě zachovalo velmi dobře a nijak na mě nespěchali. Dali mi čas na doléčení...


S velkoklubem Lokomotiv Baku jsi získala stříbrné medaile, byly ambice vedení klubu splněny?
Pro Lokomotiv bylo semifinále proti Azeryolu velice důležité. Tam je to podobné jako u nás derby Sparta Slavie, takže všichni v týmu cítili, že musíme vyhrát už jen pro lidi okolo nás a pro fanoušky. Dalo by se říci, že semifinále pro nás bylo takové dřívější finále. Když se vyhrálo, byla v týmu cítit obrovská spokojenost a nadšení. Ale i úleva, že se nám to podařilo, protože to nebyla lehká utkání. Pro Lokomotiv je určitě 2. místo v lize úspěchem, i když tam samozřejmě malé zklamání po prohraném finálovém zápase bylo.


Je tvým přáním v klubu zůstat? Nebo se fanoušek může těšit na přestupovou novinku?
Samozřejmě nějaké nabídky jsou a i určitý zájem od Lokomotivu, ale to je teď práce pro mého manažera. Až později se spolu budeme domlouvat, co by bylo nejlepší. Já určitě nějaké přání mám a on o nich ví, takže se snaží dělat svoji práci. Zatím bych nechtěla říkat nic víc, protože není nic jistého.


Reprezentace žen už zahájila přípravu. Jak zněla tvá domluva s trenérem Carlem Parisim?
My jsme se s Carlem nějakým způsobem domluvili. Pro me je nejdůležitější moje zdraví, a tím, že už nejsem zrovna nejmladší, tak si tělo potřebuje víc odpočinout a dát se dokupy. Chci reprezentaci pomoci, a proto musím dát svoje tělo do pořádku, aby mohlo zase odvádět dobré výkony.


Vrcholem reprezentační sezony bude mistrovství Evropy. Jaké vidíš šance českého výběru v základní skupině D v Eindhovenu, kde se utká s Rumunskem, Německem a Srbskem?
Na mistrovství Evropy už se každý těší. Naše skupina opět není jednoduchá, ale myslím, že na to už jsme si mohli zvyknout. Řekla bych, že minulou Evropu jsme měli skupinu o trochu težší. Tenkrát nikdo nepočítal s tím, že by se nám mohlo podařit postoupit. Ale my postoupili dál, i když nás to stálo hodně sil, které nám potom chyběly. Letos je určitě našim cílem postup ze skupiny. Měly bychom postoupit. Potom se uvidí na koho narazíme dál. Každý tým na Evropě má své kvality. Máme silný tým s výborným trenérem. Pokud se nám bude dařit, myslím, že máme šanci na lepší umístění než před dvěma lety.


Kdo bude nejtěžším soupeřem ve skupině?
Kdo se ve volejbalu trochu pohybuje a zná ho, tak ví, že určitě nejtěžšším soupeřem nám bude Srbsko. Je to tým, který se drží v horních pozicích už dlouho dobu a má své kvality.


A naopak? Kdo by měl být papírově nejslabším týmem naší základní skupiny?
Papírově by to mělo být Rumunsko a myslím, že právě přes něj by měla vést naše cesta ze skupiny. Určitě máme proti Rumunsku lepší bilanci než proti Německu nebo Srbsku. Jak už jsem řekla, každý tým má své kvality, ale naopak i nedostatky a strašně moc záleží, jak se v ten den budou hráčky cítit. Pokud se nám bude dařit, můžeme určitě sehrát vyrovnaná utkaní s každým soupeřem. Můžeme vyhrát, ale samozřejmě i prohrát. Musíme se kvalitně připravit!

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018