21.5.2012

Věřím, že to s novým realizačním týmem dotáhneme daleko, říká čerstvá volejbalistka uplynulé sezóny Aneta Havlíčková

logo

V sobotu (19. 5. 2012) byla v Městském divadle v Brně vyhlášena anketa o nejlepšího volejbalistu sezóny 2011/12.
Zatímco v mužské kategorii kraloval Jan Štokr, cenu nejlepší volejbalistky získala

Aneta Havlíčková.

S diagonální hráčkou české reprezentace a italského týmu Yamamay Busto Arsizio jsem si povídal o významu ocenění, letošních úspěších v klubu a cílech národního týmu

Aneto, gratuluji ke zvolení nejlepší volejbalistky uplynulé sezóny….
Děkuji. Jsem velice ráda. Už to, že jsem byla vybrána mezi tři nejlepší volejbalistky České republiky, mě velmi potěšilo.

Co pro tebe takové ocenění znamená?
Znamená to pro mě hodně. Je to příjemné ohodnocení toho, co jsme letos v Arsiziu dokázali. Myslím si, že pro každého sportovce, který se v takové anketě umístí na předních příčkách, je to potvrzení toho, že to dělá dobře.

Úspěch v anketě přišel jistě díky tvým úspěchům v dresu Arsizia. Kterého úspěchu letošní sezóny si vážíš nejvíce?
Pro mě bylo asi největší ocenění vítězství v poháru CEV, kde jsem byla vyhodnocena nejlepší hráčkou finále. Vítězství v lize bych však dala v mém hodnocení na stejný stupínek. Oba finálové zápasy, jak v poháru CEV, tak i v lize, byly velmi vypjaté. Poté, co jsme v Turecku prohráli první zápas, jsme museli doma vyhrát a k tomu přidat úspěch ve zlatém setu, což nebylo jednoduché. Poslední finálový zápas v lize jsme vyhráli také až v pátém setu. O to více si vítězství ceníme.

logo

Kdo má největší zásluhy na tvých úspěších? Komu bys ráda touto cestou poděkovala?
Já bych v prvé řadě poděkovala mým rodičům, kteří mě k volejbalu přivedli. Protože jsou volejbalisté, tak mi dali v začátcích velmi mnoho a dodnes mě podporují. Je to také můj přítel, který má velkou zásluhu na tom, kam jsem to s volejbalem dotáhla. Je stále se mnou a po celou dobu, co jsem v zahraničí, mě doprovází. Dále to jsou trenéři, kteří mě volejbal učili a z jejichž učení teď čerpám. A v neposlední řadě to jsou spoluhráčky, bez kterých bych nikdy nemohla být tam, kde jsem.

Co dělá Arsizio výjimečným klubem?
Strávila jsem v Arsiziu dva roky. První rok byl pro mě těžký, ale v letošním roce se prakticky všechno podařilo. Celá organizace klubu funguje výborně, myslím si, že jsme měli letos výbornou partu a s trenérem, který ví přesně jak volejbal učit, jsme to dotáhli až k několika titulům. Jestli v Arsiziu zůstane, to zatím není jisté. Po celý rok jsme se nemusely starat o nic jiného než o to, abychom předváděly dobré výkony.

Ke klubovým úspěchům bys určitě ráda přidala i úspěch české reprezentace. To se však zatím příliš nedaří…
Ano, klubové úspěchy jsou pro sportovce důležité, ale každý sportovec by byl rád úspěšný i v reprezentaci. Udělat něco dobrého pro svou zemi je něco více. Doufám, že se nám podaří ženský volejbal v Čechách zvednout. Myslím si, že na to hráčky máme a věřím, že s novým realizačním týmem to dotáhneme daleko.

Díky za rozhovor

 

Radek Krpač

 

logo

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

 
Kvalifikace ME U18 2024

chlapci – Đakovica (KOS): Česko – Kosovo 3:0 (25:11, 25:17, 25:16)   dívky - Vrnjačka Banja (SRB): Severní Makedonie – Česko 0:3 (16:25, 16:25,...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018