26.5.2018

Vítězná šňůra našich volejbalistek pokračuje i po utkání se Slovenskem

Třetí zápas a celkově druhý v pražské hale Podvinný mlýn sehrály týmy v rámci Golden European League. Češky přivítaly na místní palubovce sousední Slovensko, které chtělo vybojovat první výhru ve skupině. Domácí hráčky nedopustily žádné zaváhání a soupeřky zcela jasně přehrály, čímž si připsaly třetí výhru a jsou zatím stoprocentní.

Česká republika – Slovensko 3:0 (25:17, 25:20, 25:19)

Sestavy

Česká republika: Kossanyiová, Purchartová, Valková, Mlejnková, Strušková, Toufarová, libero Dostálová. Střídaly: Kopáčová, Holásková

Slovensko: Koseková, Herelová, Pencová, Sunderliková, Drobnaková, libera Nikmonová, Doležajová. Střídaly: Hudecová, Krišková, Töröková, Salanciová

Češky vlétly do zápasu ve velkém stylu se skvělou úspěšností v útoku. Za stavu 5:1 využil trenér hostů první oddechový čas. Po první pauze působil tým Slovenska mnohem koncentrovanějším dojmem a ztrátu začal stahovat (8:7). Na podání se postavila Andrea Kossanyiová, hráčka s nejvíce zaznamenanými body z prvních dvou utkání, a dvěma esy v řadě poslala svůj tým do čtyřbodového vedení. Kateřina Valková nejdříve překvapila Slovenky, když místo nahrávky přehodila úspěšně míč přes síť a následným jednoblokem poslala Češky do vedení 20:15. Domácí hráčky famózně ovládly koncovku setu a zvítězily 25:17.

Začátek druhého setu byl vyrovnaný, ale i v tomto dějství si začaly domácí hráčky vytvářet postupné vedení. Diváci vytvářeli famózní a bouřlivou atmosféru, ve které se Češkám dařilo. Eso na 13:7 přidala Barbora Purchartová, které skvěle poradil trenér Zdeněk Pommer, kam má své podání směřovat. Domácí hráčky se postupem času dostávaly do velkého tempa a hrály parádní volejbal. Pro zaplněnou halu byla radost pohledět na krásné něžné pohlaví v obou týmech. I v tomto setu byla Andrea Kossanyiová při chuti a její smeče byly nepolapitelné. Slovenky několika body v závěru snížily propastný rozdíl, ale na zvrácení stavu setu to nestačilo.

Vývoj skóre ve třetí sadě byl zpočátku obdobný jako v předešlých dvou, posléze však na kurtě dominoval pouze jeden tým (10:4). Při oddechovém času probíhala v místní hale mexická vlna a diváci se skvěle bavili. Slovenky měly často problém s nahrávkou, díky čemuž v zápase ztratily několik bodů. Na druhé straně naopak na nahrávce zářila Kateřina Valková. Češky si hlídaly bodový náskok a v poklidu mířily za dalším vítězstvím. O něj se posledním bodem postarala blokem Andrea Kossanyiová.

Ohlasy po utkání:

Barbora Purchartová – kapitánka CZE:Od začátku jsme hrály dobře a nezaspaly jsme jako minule. Měly jsme dobrý servis a Slovenky měly problém na přihrávce, což rozhodlo. My jsme si hrály svoji hru a jsem ráda, že jsem vyhrály.

Lubomír Staněk – asistent trenéra CZE:V ochozech dnes bylo spousta dětí, které vytvářely úžasnou atmosféru. Pokud budou žít volejbalem i nadále, budeme mít i v budoucnu spoustu skvělých hráčů a hráček. Jsem šťastný za dnešní vítězství.“

 

Autor: Vojtěch Voštinka

Fotogalerie
Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018