6.9.2017

Zkušené hráčky nám na ME 2017 v Azerbajdžánu a Gruzii nebudou chybět

Těsně před odjezdem do Chorvatska na přípravné utkání před ME žen jsem po obědě pozval ke krátkému rozhovoru matadorky české reprezentace - Anetu Havlíčkovu, Helenu Havelkovou, Veroniku Dostálovou a Barboru Purchartovou. Děvčata, která s "nároďákem" již něco zažila a jsou zkušenou osou našeho reprezentačního týmu.

 

Děvčata, již jste v národním týmu zažila více trenérů. Je rozdíl mezi trenérem ze zahraničí a českým trenérem?

Aneta : Určitě tam jsou rozdíly, v průběhu tréninku i vedení zápasu. Každý trenér má své metody a někomu vyhovuje víc to, někomu zase tohle. Nicméně všichni znali svoji práci a jen ji dělali jiným způsobem.

Helena : Zahraniční trenéři to měli více nalajnované, dbali si na některé věci, až bych řekla striktně. U českých trenérů je to trochu volnější, ty hranice jsou širší a je to více o komunikaci.

Za pár dní odlétáte do Azerbajdžánu na ME. Přeci je to trochu orient. Není nějaká nervozita nebo obava?

Veronika : Já si myslím, že ne. Letos jsme toho opravdu hodně nalétaly při Grand Prix a to do všech možných destinací.

Barbora : S tím mohu souhlasit. Pro nás je ME vrcholem sezóny a je vcelku jedno jestli to je na sever, východ, západ nebo jih.

Máte skupinu "smrti" - Srbsko, Holandsko, Belgie. Kde vidíte ten klíčový zápas?

Aneta : Jasně s Belgií, ale i do ostatních zápasů půjdeme na plno. Jinak to se lvíčkem na prsou ani nejde .... (úsměv).

Helena : Souhlasím, "klíčák" bude s Belgií.

Veronika : Taky to vidím na Belgii a když nám to sedne, tak i Srbsko a Holandsko můžeme "pozlobit".

Barbora : Asi by to měla být Belgie, letos ji potkáváme již po několikáté, známe se a podle mě rozhodne momentální forma.

Hlavně v mužských týmech funguje hiearchie "starý - mladý". Platí to i u vás v "nároďáku"?

Aneta : Jasně, to funguje všude stejně. Ale, myslím si, že už to není jako dřív, tedy co jsme zažily my, jako mladé.

Veronika : Sítě natahovat nemohou, ty už máme natažené a balóny tak ty posbírají...... (smích).

Helena : Já myslím, že už je to trochu naopak. Chceme, aby se tady mladší holky cítily v pohodě a aby neměly pocit, že když jsou tady služebně mladší, jsou nějak omezované. To určitě ne.

Aneto, ty působíš v Monze. Tedy s Donovanem Džavoronokem. Nezakládáte tam českou komunitu, třeba hospůdku se svíčkovou a dobrým plzeňským?

Aneta : No letos už i s Michalem Fingerem. Možná by se to hodilo, ale ne, vážně... (úsměv). Zatím jsme se bavili, kde je hala a takové základní věci. Je to fajn, že tam není člověk sám, že se můžeme navštívit, "pokecat" česky, prostě v bandě se to táhne lépe.

Heleno, vím, že ty zatím angažmá nemáš. Neuvidíme tě třeba v české extralize?

Helena : Je to pravda, zatím angažmá nemám, zatím vše s otazníkem. V české extralize? No, nikdy neříkej nikdy, ale šanci vidím minimální. Ještě bych ráda chvilku zůstala "venku".

Děvčata děkuji, že jste si na mě udělala chvilku. Přeji hlavně ať se vám vyhýbají zranění a trochu štestíčka, které je vždy u vrcholných akcích jako je ME potřeba.

Chvilku jsem si s holkami povídal ještě o medializaci volejbalu a byla smutná, že se ME nebude vysílat v TV. Tak dnes je už mohu potěšit a tím i všechny fanoušky volejbalu. ČT má,  jak přímé přenosy, tak záznamy z ME žen ve svém programu. Utkání našeho reprezentačního družstva bude moci sledovat na ČT4 Sport.

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018