4.3.2020

Až zlatý set ukončil cestu Karlovarska letošním Challenge Cupem

Volejbalisty Karlovarska v dnešní odvetě čtvrtfinále Challenge Cupu 2019/20 čekal nelehký úkol. Výhru z prvního duelu měl v kapse turecký soupeř, a pokud Západočeši chtěli ještě pomýšlet na postup do semifinálových bojů, museli bezpodmínečně vyhrát 3:0 nebo 3:1 a uspět ve zlatém setu. Karlovarsko bojovalo o každý balon, v utkání zvítězilo, ale více štěstí ve zlatém setu se přiklonilo na stranu Ankary.

VK ČEZ Karlovarsko – Spor Toto SC Ankara 3:1 (25:21, 31:33, 25:21, 25:23), zlatý set 12:15

první utkání 0:3 - do semifinále postupuje Ankara

Rozhodčí: Tubylov (RUS), Stenbock (SWE)

Počet diváků: 700

Sestavy:

Karlovarsko: Rejlek, Wiese, Wilson, Ticháček, Vašina, Patočka, libera Pfeffer, Petrák. Střídali: Džavoronok, Baláž, Lux

Ankara: Kayhan, Eksi, Ferreira Do Nascimento, Bidak, Williams, Bruno, libero Tokgoz. Střídal: Cin

Statistika ZDE

Ohlasy po utkání:

Filip Rejlek (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): „Dneska se mi to hodnotí lépe než zápas s Příbramí. Předvedli jsme velmi kvalitní a bojovný výkon. Jsem rád, že po sérii tří porážek jsme se takhle zmobilizovali a předvedli jsme na koukání velmi pohledný volejbal. Bohužel jsme prohráli ve zlatém setu, kdy se štěstí trochu více přiklonilo k soupeři, tak to někdy ve sportu bývá. Moc děkujeme divákům za úžasnou atmosféru.“

Jiří Novák (trenér VK ČEZ Karlovarsko): „Dnes gratuluji klukům za to, že si udělali radost na hřišti, za to, že udělali radost divákům, kteří dorazili na dnešní zápas. Jsem rád, že si hráči dokázali, že volejbal nezapomněli. Bylo tam spousta emocí, kvalitní výkon, ale i kvalitní soupeř, který byl na konci šťastnější. Celé družstvo si zaslouží pochvalu za své účinkování v evropském poháru. Teď už je třeba se připravit na další extraligový zápas v Ostravě.“

Začátek zápasu se Karlovarsku velice vydařil a hned se ujímá vedení 8:4. Domácí předvádějí velice bojovný výkon. Daří se jim ve všech herních činnostech. Turecký tým je zaskočen kvalitní hrou domácích a po zásluze se Karlovarsko ujímá vedení 1:0 na sety.

Druhý set už je od začátku o poznání vyrovnanější. Turecký tým se zlepšuje na útoku a je vidět velice napínavá bitva. Ta se přenáší až do koncovky setu. V té mají domácí několik příležitostí set ukončit, ale turecký tým je vždy proti a nakonec set obrací ve svůj prospěch a vítězí 33:31.

Hostujícímu celku od této chvíle stačí již jen set k tomu, aby postoupil do semifinále Challenge Cupu. Dlouho ve třetí setu Ankara vede a vypadá to, že domácím dochází dech. Pak ale Karlovarsko přitvrdí na servisu a otáčí skóre a do konce setu jde s náskokem tří bodů. Tento náskok si pohlídá a ujímá se vedení 2:1 na sety.

Čtvrtý set je naprosto identický se třetím. Domácí do půlky setu tahají za kratší konec, ale v pravý moment vytáhnou vynikající podání a bloky a před koncovkou se ujímají opět vedení. Turci ještě set zdramatizují, když dotahují na 24:23, ale poté Wiese nekompromisně svým útokem posílá zápas do zlatého setu, který rozhodne o tom, kdo postoupí do semifinále Challenge Cupu.

Ve zlatém setu se hraje nádherný volejbal, ve kterém se obě družstva předhánějí v obětavosti a bojovnosti. Domácí jsou dlouho o bod ve vedení. Na konci bohužel Vašina útočí do autu a soupeř utíká na rozdíl dvou bodů. Tento náskok se Karlovarsku nepodaří dotáhnout a vítězství ve zlatém setu a postup do dalšího kola slaví turecká Ankara.

 

Autor: Tým Karlovarska, foto CEV

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018