15.11.2021

Hned šest českých týmů se představí tento týden v pohárové Evropě

Kolotoč zápasů evropských pohárů pokračuje i tento týden. V mužské kategorii čekají dva naše zástupce v Poháru CEV domácí odvety, v ženách se představí v Poháru CEV a Challenge Cupu hned čtveřice našich týmů.

Už minulý týden odehráli své úvodní zápasy v Poháru CEV volejbalisté Ústí nad Labem a Lvů Praha. Ani jednomu z týmů se na palubovkách soupeřů nedařilo a tak v odvetách mají co dohánět. Celek Ústí nad Labem sice sehrál se Záhřebem dva vyrovnané sety, které smolně prohrál v těsných koncovkách, ale třetí set byl již plně v režii chorvatského týmu. Pražští Lvi „urvali“ proti rumunskému celku Arcada Galati jeden set, ale výchozí pozice do odvety je pro oba naše týmy stejná. Pokud chtějí postoupit, musí doma bezpodmínečně zvítězit za tři body a pak ještě uspět ve zlatém setu.

Naši zástupci v Poháru CEV se utkali v sobotním 8. kole UNIQA extraligy. Ve vyrovnaném utkání stálo více štěstí na straně Lvů, ale předvedená hra obou týmů dává naději poprat se o postup do dalšího kola Poháru CEV, zvlášť když rumunský soupeř Lvů o víkendu zaznamenal první prohru v domácí soutěži. Bohužel pro ústecký tým Záhřeb se na odvetu naladil další výhrou a drží si stále v chorvatské superlize letošní neporazitelnost.

Už v úterý zahájí své učinkování v Poháru CEV volejbalistky Olomouce, které v sobotu nezvládly přímý souboj o průběžné druhé místo v české UNIQA extralize a podlehly doma Ostravě 1:3. Snad se jim bude lépe dařit v Černé Hoře, na palubovce družstva Bimal-Jedinstvo Brčko.

Druhým naším zástupce v Poháru CEV je pražský Olymp, který hostí na palubovce UNYP arény švýcarský Düdingen. Tomu patří v domácí soutěži s bilancí pěti výher a tří proher zatím pátá příčka. Pražanky věří, že sérii extraligový nezdarů prolomí na evropské scéně a vybojují si slibnou pozice do odvety.

Švýcarského soupeře mají i brněnské Šelmy v Challenge Cupu, konkrétně se jedná o tým VBC Cheseaux, který vyřadil v předkole rakouský Linz. I když Šelmy v poslední utkání extraligy nestačily v brněnském derby na Královo Pole, jejich předchozí výkony měly vzestupnou tendenci a rády by ze Švýcarska neodjížděly s prázdnou.  

Do hlavní fáze Challenge Cupu se celek Ostravy probojoval z předkola, kde vyzrál nad švýcarským Schaffhausenem. Nyní je soupeřem ostravských volejbalistek řecký tým Panathinaikos AC Athens, který v posledním utkání domácí soutěže nezvládl souboj o čelo průběžné tabulky a připsal si první letošní porážku. To Ostravanky se na úvodní domácí duel dobře naladily již zmiňovanou extraligovou výhrou v Olomouci.

Nadcházejí zápasy našich celků v evropských pohárech:

úterý 16. listopadu

  • 19:00 ŽOK Bimal-Jedinstvo Brčko (BIH) – VK UP Olomouc

středa 17. listopadu

  • 16:00 PVK Olymp Praha – TS Volley Düdingen (SUI) 
  • 18:00 TJ Ostrava – Panathinaikos AC Athens (GRE)  
  • 18:00 SKV Ústí nad Labem – Mladost Zagreb (CRO)   
  • 19:00 VK Lvi Praha – CSM Arcada Galati (ROU)    
  • 20:00 VBC Cheseaux (SUI) – VK Šelmy Brno          

 

Autor: Jiří Carba, foto CEV

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018