9.1.2018

Nabitý program žen pokračuje zápasy evropských pohárů 2017/18

Ve středu čekají naše ženy další zápasy v pohárové Evropě. V Champions League odehraje svoje utkání VK Prostějov proti italskému Imoco Conegliano. K odvetným zápasům CEV Cupu nastoupí další dva naše týmy. KP Brno čeká zápas s finským mistrem LP Salo a UP Olomouc s bundesligovým Allianz MTV Stuttgart. V rámci Challenge Cupu odehraje odvetu TJ Ostrava, která hostí chorvatský Žok Osijek.

Již v pondělí odcestovaly hráčky Prostějova ke svému druhému zápasu skupiny B v Champions League. V Trevisu nastoupí proti Imoco Conegliano – vedoucímu týmu italské série A1. „Tým táhne několik známých hvězd. Na smeči nejlepší útočnice reprezentace USA Kimberly Hill a mexická ranařka Samantha Ramos, na účku výborná Chorvatka Samanta Fabris, na blocích vysoké věže Robin de Kruijf z Nizozemska a Anna Danesi z Itálie, zatímco celou hru skvěle řídí z pozice nahrávačky polská jednička Joanna Wolosz. Studovali jsme Imoco na videu a najít jakékoliv slabiny v podstatě není možné. Oni hrají směrem do ofenzivy strašně rychle, jejich obrana se překonává hrozně složitě jak na síti přes vysoké bloky, tak v poli, kde toho spoustu vyberou defenzivními zákroky. Navíc italské kluby jsou vyhlášené svou propracovanou taktikou, zde se o ni konkrétně stará uznávaný kouč Daniele Santarelli. Celkově jde o ohromně silného i právem sebevědomého soupeře,“  představil soupeřky trenér Prostějova Miroslav Čada. „Mnohokrát v minulosti a naposledy proti Fenerbahce jsme se přesvědčili, že vyrovnaně se dá alespoň část utkání hrát s každým, byť by šlo o sebevíc favorizovaný tým. Zase musíme podávat i útočit na samotné hraně rizika, nebát se a jít do toho absolutně naplno. Plus co nejlépe bránit a především důsledně dodržovat stanovenou taktiku. Jedině vynikajícím výkonem celého našeho družstva můžeme dospět k úspěchu, třeba aspoň dílčímu. Co konkrétně by to mohlo být – jestli opět zisk setu nebo přímo senzační vítězství – o tom nechci spekulovat. Uvidíme, jak bude samotné střetnutí vypadat a vyvíjet se,“ dodal prostějovský kouč.

Královopolské volejbalistky se vydaly na sever Evropy v pondělí. Ve Finsku je čeká zápas s  LP Salo v rámci Poháru CEV. Úvodní duel na domácí palubovce Brno prohrálo 0:3. „Je důležité nastoupit do odvety s důvěrou a sebevědomím, že můžeme odehrát dobrý zápas a v prvních dvou setech se pokusit hrát o vítězství. Systém CEV Cupu dovoluje i obraty,“ uvedl před odletem do Finska brněnský kouč Marek Rojko. „Na druhé straně jsme realisté a víme, že hrajeme s velmi kvalitním soupeřem, což bylo jasné už doma. Podstatné je dobře do utkání vstoupit ve všech herních činnostech,“ dodal. Jeho tým trénoval i mezi svátky, kdy pracoval zejména na kondici. „Po novém roce pokračujeme s poctivou přípravou tak, abychom se dostali do potřebného herního rytmu,“ popsal Marek Rojko. Některé jeho svěřenkyně trápily před Vánoci zdravotní problémy, ale momentálně už je vše v pořádku, a tak by ve Finsku měly být k dispozici všechny hráčky. Kapitánka Ivana Zburová dodává: „Doufám, že odehrajeme kvalitní utkání, protože i když jsme doma prohrály 0:3, šance na postup stále žije. Víme, jaký výsledek potřebujeme uhrát a trenéři nám připraví potřebnou taktiku, ale čeká nás velmi těžký zápas.“

Olomoucké vysokoškolačky nastoupí k zápasu Poháru CEV na půdě bundesligového Stuttgartu, za který hraje i česká reprezentantka Michaela Mlejnková. „V prvním zápase bylo vidět, že to bylo o třech – čtyřech zbytečných chybách z naší strany a naprosto precizní hře ze strany soupeře za jakéhokoliv stavu. Tohle je hlavní rozdíl mezi mančafty. My se musíme snažit díky takovýmto zápasům pomalu posouvat na vyšší výkonnostní úroveň,“ shrnul domácí porážku Jiří Teplý. „Je to velice kvalitní družstvo, které je v současném stavu nad naše síly. Na druhou stranu my za rok nemáme tolik příležitostí zahrát si proti tak kvalitnímu soupeři. Uděláme tam všechno proto, abychom odehráli co nejdelší zápas.  Přesto, že jsou šance na postup minimální, tak se chceme porvat, aby byl výsledek lepší, než jaký byl doma,“ dodal trenér Hanaček.

Jediný český zástupce, který se představí na domácí palubovce je TJ Ostrava. V utkání Challenge Cupu hostí chorvatský celek Žok Osijek. Ostravanky v prvním zápase přesvědčivě zvítězily 3:0 a pokud předvedou svůj standartní výkon, mají tak velkou šanci postoupit do dalších bojů.

Zápasy můžete sledovat živě (přenosy ze stanice Laola1.tv nejsou garantovány)

10.01. 2018 – 20.30 - Imoco Volley Conegliano – VK Prostějov

10.01. 2018 – 19.00 - LP Salo – Královo Pole Brno (18.00 našeho času)

10.01. 2018 – 19.00 – Allianz MTV Stuttgart – VK UP Olomouc

10.01. 2018 – 18.00 - TJ Ostrava – Žok Osijek

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018