2.6.2020

Olomouc je na Champions League připravena a čeká „na zelenou“ od svazu

Uplynulý ročník extraligy volejbalistek sice zůstal kvůli koronavirové pandemii nedohrán, nikdo nesestoupil a titul mistryň republiky se neuděloval, konečné pořadí po základní části soutěže však zůstalo zachováno. A to zejména kvůli nasazení týmů pro příští sezonu v evropských pohárech.

V prestižní Champions League se tak měly představit volejbalistky VK Brno, vítězky dlouhodobé části extraligy. Ty ale účast v Lize mistryň na konci minulého týdne odmítly. O vstupenku do elitního klubu tak požádá druhý tým tabulky a loňský mistr - Univerzita Palackého Olomouc. Ta už svůj zájem potvrdila.

„Účast v Champions League je sice nesmírně finančně a organizačně náročná a naše ekonomická situace není po nedohrané sezoně a při známých potížích našich partnerů úplně růžová, přesto do toho jdeme,“ potvrzuje podání přihlášky do nejprestižnější evropské klubové soutěže předseda VK UP Olomouc Jiří Zemánek. „Ze svazu máme potvrzeno, že bychom se do Ligy mistryň měli dostat přímo, což je obrovská výzva a lákadlo. Vrcholový sport se dělá právě kvůli takovým nádherným vrcholům a skvělí olomoučtí fanoušci si takový zážitek prostě zaslouží. Navíc stavíme zcela nový kádr, který by měl mít ambice se s touto výzvou po sportovní stránce úspěšně poprat,“ je přesvědčen Zemánek.

Olomoucké volejbalistky už sahaly po účasti v hlavní fázi Champions League vloni na podzim, na palubovce ukrajinského Chimiku Južnyj však těsně prohrály rozhodující zlatý set. „Pokud vše vyjde a naše účast v základní skupině bude potvrzena, bude to zároveň velký signál pro naše stávající i potenciální nové partnery, že to s našimi ambicemi myslíme opravdu vážně. A věříme, že to nezůstane bez odezvy například u města Olomouc, které nám zatím zkrátilo slíbenou finanční podporu, ale tento moment by měl jeho rozhodnutí zvrátit,“ věří Jiří Zemánek.

 

Autor: Adam Fritscher

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018