8.3.2018

Olomoucké volejbalistky mají nabitý program, míří na Final Four do Maďarska

Olomouc nejprve minulou sobotu odehrála pětisetovou bitvu s Prostějovem. Na úvod týdne zvítězila v Ostravě a ve středu sehrála další vítězný duel s týmem z Moravskoslezského kraje, když přivezla body z Frýdku-Místku. Nyní čeká Hanačky dlouhá cesta do maďarské Békéscsaby, kde budou o víkendu reprezentovat český volejbal na finálovém turnaji Středoevropské ligy.

„V současné době máme velmi náročný program. Tři utkání jsou za námi a další tři nás čekají,“ komentuje porci šesti utkání v deseti dnech trenér Jiří Teplý. Kdo by očekával, že si Hanačky po návratu z Maďarska odpočinou, tak je na omylu. „Hned po příjezdu nás čeká televizní zápas s Libercem,“ hlásí trenér Olomouce.

Tomu kromě nacestovaných kilometrů a únavy z víkendového vrcholu na mezinárodní scéně dělá vrásky na čele i kulatý nesmysl. „Náročná bude výměna míčů před finálovým turnajem MEVZY a vzápětí přechod zpět, na který nebudeme mít ani den,“ myslí na pondělní závěr nadstavbové části extraligy zkušený stratég.

Malou útěchou může být volejbalistkám pozdější začátek utkání, které začíná ve 20:15 a diváci něj mají vstup zdarma. „Chceme jim tímto poděkovat za jejich podporu. Doma nám vytvoří vždy výbornou atmosféru a já doufám, že tomu tak bude i proti Liberci. Jsou náš sedmý hráč na hřišti,“ vysekává poklonu fanouškům šéf olomoucké lavičky.

O Final Four v Maďarsku

„Jestli se probojujeme do finále, tak už to, lze považovat za velký úspěch,“ říká hned na úvod kouč Univerzity Palackého v Olomouci. V sobotním duelu o postup do finále vyzve jeho tým slovinský Maribor, kterému mají, co vracet.

„Je to družstvo, se kterým jsme prohráli v základní části na jejich palubovce,“ připomíná jedinou porážku Hanaček v letošním ročníku soutěže. „Mají vyrovnané a bojovné družstvo s vynikající univerzálkou. Když ji budeme schopni eliminovat, tak si myslím, že máme šanci v semifinále uspět,“ spřádá plány na postup Jiří Teplý.

„Pokud se nám to podaří, tak ve finále očekáváme Békéscsabu. Mají výhodu domácího prostředí, kvalitní kádr s ambicemi hrát Champions League,“ poukazuje na kvalitu soupeře a celé Středoevropské ligy.

Kapitánka Dudová: Můžeme vyhrát!

V úspěšný víkend věří i olomoucká kapitánka Katarína Dudová, která si také dobře vybavuje poslední utkání se semifinálovým soupeřem ze Slovinska.

„Prohrály jsme ho v koncovkách. Den předtím jsme hrály těžký pětisetový zápas s Békécsabou. Myslím si, že kdybychom byly odpočaté, tak bychom měly šanci uspět,“ přemítá olomoucká nahrávačka. „Mají výbornou levačku na účku, která hraje v reprezentaci a hodně boduje, když ji ubráníme, tak můžeme hrát vyrovnanou partii a vyhrát,“ uzavírá.

 

Autor: Tomáš Příhoda

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018