20.11.2020

Spolupráce realizačního týmu Liberce úspěšně fungovala i na dálku

Ve středu večer dokázala Dukla Liberec postoupit v Poháru CEV přes rakouský tým SK Zadruga Aich/Dob i když musela obě utkání odehrát na palubovce svého soupeře. V prvním utkání sice podlehla 2:3 na sety, ale v druhém utkání po výborném výkonu zvítězila bez ztráty setu a právem slavila postup. Bohužel ze zdravotních důvodů nemohl být s Duklou hlavní trenér Michal Nekola, který pouze sledoval utkání z domova. Proto jsme se Michala zeptali, jak osobně obě pohárová utkání prožíval.

Michale, Dukla ve středu postoupila do dalšího kola Poháru CEV. Dle rozpisu by měla hrát se Stroitelem Minsk…

Ano, je to přesně tak napsané v pavouku od vedení CEV. V příštím kole jsme měli nastoupit doma proti Stroitelu Minsk, ale právě bylo rozhodnuto o změně formátu dalšího pokračování. Je to z toho důvodu, aby se hodně necestovalo. My sehrajeme osmifinálový zápas s Minskem v Bulharsku, v případě vítězství by nás na stejném místě čekal čtvrtfinálový souboj s vítězem druhého bulharského osmifinále Hebar Pazardzhik/Zenit Saint Petersburg.

Jak jsi osobně na dálku prožíval obě utkání v Rakousku a kde?

Samozřejmě byl jsem doma v karanténě a nikam jsem nemohl. Utkání jsem sledoval na linku, který jsme měli k dispozici. Samozřejmě jsem byl nervóznější, než kdybych byl přímo v hale s družstvem. Takže jsem to prožíval výrazně, ale bohužel se nedalo nic dělat. Celou dobu jsem fandil klukům a jsem strašně rád, že to zvládli a postoupili do dalšího kola.

Jak jste se na dálku dorozumívali s Vladanem Mertou, který vedl Duklu za postupem?

No, byli jsme v denním kontaktu. Stále jsme si volali a konzultovali všechno společně a se statistikem všechny potřebné věci. Co připravit pro kluky, jak se nachystat na soupeře a v tomto směru si myslím, že vše fungovalo v pořádku – na to, že jsme byli tak daleko od sebe.

Přímo jsi měl svoji statistiku od Ondry Smolky?

No to jsem přímo neměl, ale viděl jsem vše na portále CEV. Ale když bylo něco potřeba, tak jsme byli ve spojení. V druhém utkání nebylo co řešit, zde jsme byli lepším týmem a vše se vyvíjelo tak, jak jsme chtěli. V prvním utkání jsem s Vladanem ve spojení být nemohl, ten byl na střídačce, ale byl jsem v kontaktu se statistikem. Vše jsme rychle řešili písemně přes sociální sítě.

Jak velkou radost jsi měl z postupu a kdo byl prvním gratulantem?

Smích… Tak jak jsem říkal, radost jsem měl velkou. Utkání jsem prožíval výrazně a první s kým jsem hovořil, byl ředitel VK Dukly Liberec Pavel Šimoníček.

Kdy se osobně budeš moc připojit ke svému týmu?

Samotná karanténa by mě měla skončit tuto neděli. Věřím, že mě vše lékař v neděli ukončí a že budu moci být s hráči na utkání.

 

Autor: Zdeněk Šolc, foto CEV

Krátké zprávyArchiv
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

Perušič / Schweiner – van de Velde / Immers (NED) 0:2 (21:23, 21:19), Perušič / Schweiner - George / Andre (BRA) 2:0 (21:17, 21:16)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018