6.2.2018

Ve středu čekají naše zástupkyně další zápasy v pohárové Evropě

Tři týmy, které o víkendu odehrály Final Four Českého poháru, se ve středu představí v zápasech evropských pohárů 2017/18. Hráčky Prostějova hostí ve své skupině Champions League italskou Novaru. K odvetným osmifinálovým zápasům nastoupí volejbalistky Králova Pole a Ostravy. Do Brna v rámci CEV Cupu zavítá ruský Jekatěrinburg a do Ostravy, k zápasu Challenge Cupu,  míří finské Orivesi.

VK Prostějov – Champions League

Polovina zápasů ve skupinách Champions League je odehrána. Prostějovu zatím ve skupině B patří čtvrtá příčka. Ve středu, již podruhé během čtrnácti dnů, změří síly s Igor Gorgonzola Novarou. V první zápase zvítězil italský tým 3:1. Na nahrávce Katarzyna Skorupa (Polsko), na univerzálu Paola Egonu (Itálie), na smečích Celeste Plak (Nizozemsko) a Stephanie Enright (Portoriko), na blocích Lauren Gibbemeyer (USA) a Cristina Chirichella (Itálie), na liberu Stefania Sansonna (Itálie). Co jméno, to mezinárodní pojem a opora národního výběru své země. Navíc na lavičce další špičkové „plejerky“ připravené okamžitě zaskočit.

„Když se takhle složenému mančaftu daří, je těžko k zastavení. Mimořádně tvrdé útoky z ohromné výšky i složitě prostupné bloky jako věže máme doteď v živé paměti,“ přiznal trenér Prostějova Miroslav Čada. „Bojovat s tak vynikajícím protivníkem vyrovnaně nebo ho dokonce předčít, to se může povést jen za určitých okolností, které se sešly v Itálii právě během toho třetího setu. Náš skvělý servis, v návaznosti na to jejich horší přihrávka i následně ne tolik ničivé zakončení, tím pádem naše lepší obrana a schopnost bodovat z protiútoků. To vše podmíněno vlastním dobrým příjmem. Jedině tímhle způsobem lze s podobně špičkovými týmy uspět alespoň dílčím způsobem, za ideální konstelace třeba i v rámci celého utkání,“ dodal.

Podobně vidí šanci zaskočit renomovaný kolos zkušená univerzálka Helena Horká. „Po pravdě je Novara ve všech ohledech o kategorii výš než my, to si nemusíme nic nalhávat. Takový super tým nemůžeme opakovaně či pravidelně porážet, ale jednou z řady zápasů ho udolat možné určitě je. Potřebujeme, aby ony neměly tak úplně svůj den a my jsme naopak předvedly perfektní výkon. Potom lze dosáhnout čehokoliv, takový je sport.“ Oba se shodli na jednom: „Dáme do toho maximum a uvidíme, co se bude v utkání na hřišti dít. Bez ohledu na konečný výsledek se však fandové mohou těšit na natolik hodnotný zážitek, jaký není v Prostějově příliš častý. Proto věříme v co nejpočetnější i pořádně hlasitou podporu našich příznivců z hlediště.“

VK KP Brno – CEV Cup

Na palubovce Králova Pole se představí Uraločka Jekatěrinburg. V prvním zápase brněnský tým na ruského giganta nestačil a prohrál 0:3. Podaří se Brnu zázrak jako s finským LP Salo, když po domácí prohře 0:3 ve Finsku zvítězil 3:0 a následnou výhrou ve  zlatém setu si zajistil postup do osmifinále?  

„Představovat Jekatěrinburg asi není třeba, je to největší klub v historii Sovětského svazu ve volejbalu s mnoha tituly. A veliká bašta, ve které pracuje opravdová celebrita Nikolay Karpol, který bude mít letos v květnu 80 let. Je to vlastně jeho klub a jsou tam špičkové podmínky na přípravu, tradiční ruská škola s volejbalovými reprezentantkami i krásná hala,“ popsal svého soupeře Marek Rojko. „V Rusku jsme sice prohráli, ale potvrdilo se, že se tohoto soupeře není potřeba bát, protože má ve vícero aspektech i svoje slabiny. Ale respekt a nezkušenost některých našich hráček způsobily zbytečné chyby a slabý útok. Jsem přesvědčený, že po této zkušenosti budeme doma hrát o hodně líp a s odvahou, a že můžeme vybojovat mnohem lepší výsledek."

„Škoda, že jsme do prvního zápasu nastoupily s takovým strachem a respektem, protože jsme neměly co ztratit. Myslím si, že doma je můžeme potrápit daleko víc a určitě nic nevzdáváme," zdůraznila kapitánka Ivana Zburová.

TJ Ostrava – Challenge Cup

Dobře nakročeno k postupu do čtvrtfinále Challenge Cupu mají hráčky Ostravy, které hostí OrPo Orivesi. V prvním zápase svého finského soupeře jasně přehrály, zejména v útoku a na servisu, a z Finska si odvezly výhru 3:0.

„Uhrály jsme dobrý výsledek do odvety, ale nesmíme nic podcenit. Už se těšíme na naše fanoušky, kteří jsou nám vždy velkou oporou, a věříme, že nám pomohou k postupu,“ zmínila kapitánka Kateřina Valková.

 

7. 2.  – 17.00 - VK Prostějov – Igor Gorgonzola Novara - přímý přenos na ČTsport od 16.50 hodin

7. 2. – 18.00 – Královo Pole Brno – Uralochka-NTMK Ekaterinburg

7. 2. – 18.00 – TJ Ostrava – OrPo Orivesi – živě ZDE

 

Autor: Jiří Carba, VK Prostějov, Barbora Mertová

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018