20.11.2018

Zítra rozehraje VK ČEZ Karlovarsko základní skupinu Champions League

Dnes v brzkých ranních hodinách se vydal autobus s karlovarskými hráči směrem do polské Kedzierzyn-Kozle. Zítra na palubovce několikanásobného polského mistra odstartují své působení v letošní Champions League 2018/19. A jak vidí soupeře a šance Karlovarska jejich prezident Jakub Novotný?

Kubo, byli jste vylosováni do těžké, ale atraktivní skupiny. Nepřál sis někoho lehčího?

Skupina je asi nejtěžší z ostatních vylosovaných. Nechtěl jsem letět do Ruska, to se mi splnilo a přál jsem si jedny Italy, máme dvoje (smutný úsměv). Uvědomuji si, že jak po finančním, ale i sportovním hledisku bychom těmto klubům neměli konkurovat, ale nechceme to jenom odehrát, abychom si řekli, tak jsme hráli CHL. Budeme chtít favority potrápit, i když jak jsem řekl, vím, že to bude těžké.

První zápas v Kedzierzyn-Kozle, kde jsi dva roky působil. Znáš tam ještě někoho?

Ano, to je pravda, v tomto týmu jsem dva roky v Polsku působil. Zaksa Kedzierzyn-Kozle je jeden z nejúspěšnějších týmů novodobé polské volejbalové historie. Prezidentem je můj bývalý spoluhráč z Perugie a polský reprezentant Sebastian Świderski, mají silného sponzora a mohou si dovolit „zaměstnat“ takové hráče jako je Lukasz Kaczmarek – polský reprezentant a mistr světa, Benjamin Toniutti – francouzský nahrávač nebo Belgičan Sam Deroo. Trénuje je velezkušený trojnásobný mistr světa Ital Andrea Gardini. Nedávno jsem se byl v Polsku na ně podívat, hrají hodně silový, rychlý volejbal, stručně řečeno dobře poskládaný tým.

Co Italové? Taky jsi tam nějaká léta strávil.

Jo, jo, trochu zavzpomínám (smích). Začnu asi Modenou, legendární italský klub se spoustou titulů. Jeho největší hvězdou je jednoznačně Ivan Zaytsev. A to mohu doporučit, pokud chcete ve volejbale něco vidět, přijeďte se podívat na Ivana Zaytseva. Já jsem se s ním potkal v Perugii, kam přišel jako mladíček a nahrával. Dobře pro italský a světový volejbal, že ho nahrávat nenechali a vyrostl z něho jeden z nejlepších útočníků na světě. Trénuje je Julio Velasco, na kterého moc dobré vzpomínky nemám, protože mě vyhodil z českého „nároďáku“ (smutný pohled), ale Modena je jeden ze silné čtyřky v italské Sérii A1 a se Zaytsevem neskutečně silný tým.

Zbývá nám Civitanova, asi favorit skupiny, nemyslíš?

Určitě, původně Macerata. Taky tým s obrovskou tradicí. Loňský finalista jak Champions League, tak i italské Série A1. Ale za posledních šest let jim chybí titul z Champions League a to si myslím je pro ně v této sezóně hlavní cíl. Pod vedením asistenta italské reprezentace Giampaolo Medeie jsou v týmu takové hvězdy jako Osmany Juantorena, Robertlandy Simon - středák s největším dosahem, co jsem kdy viděl, Dragan Stankovič, brazilský nahrávač Bruno, jednoduše hvězda za hvězdou a pro mě jednoznačně favorit skupiny a možná i celé Champions League.

Na závěr, jaké je tvoje přání do utkání Champions League?

(úsměv) Přání je jednoduché, já nechci prohrávat, ale jsem realista a budu spokojený, když můj tým odvede na palubovce to nejlepší, co umí. Diváci se budou bavit a pak se uvidí. Míč je kulatý a začíná se od stavu 0:0. Zažil jsem to již v Budějovicích, kdy jsme porazili Cuneo, tak proč by něco podobného nemohlo vyjít i nám letos.

 

Jak jsme vás již informovali, na nové streamové televizi EuroVolleyTV můžete sledovat i první utkání Karlovarska v Champions League. Tak ve středu od 18 hodin nezapomeňte držet karlovarskému týmu palce!!!

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018