13.7.2021

Díky obětavosti organizátorů se nakonec všechny víkendové turnaje odehrály

Mnoho zajímavého nabídl další víkend plný beachvolejbalu napříč celou republikou. V rámci pěti turnajů se utkali jak muži a ženy, tak i junioři a juniorky. No a jak to celé dopadlo? To se dozvíte v krátkém shrnutí.

Český pohár 1* mužů - Poděbrady

O víkendu 10. - 11. července se již tradičně sešla na poděbradském koupališti mužská beachvolejbalová špička. I přes nepřízeň počasí, kdy ve čtvrtek před turnajem přívalové deště zaplavily hrací kurty vodou, poděbradští organizátoři zvládli připravit kurty i zázemí ve špičkové kvalitě. Samotný víkendový turnaj se odehrál za ideálních podmínek a hráči po náročných zápasech ocenili možnost regenerace na místním koupališti.

Celý turnaj byl velmi vyrovnaný a nesl se v duch třísetových bitev. To potvrzuje i bilance vítězné dvojice Vítek Beneš / Luke Smith, která se k výhře probojovala v pěti třísetových bitvách. Tak tomu bylo i ve finále, kde zdolala první nasazenou dvojici Martin Melmuka / Leo Williams. Matyáš Ježek a Martin Hladík pak vybojovali v krásném zápase s dvojicí Jan Mrkous/František Pihera třetí příčku.

Již tradičně turnaj ukončilo superfinále, kde proti sobě nastoupil vítězný tým Českého poháru mužů proti vítězné mládežnické dvojici dětského turnaje, který doprovázel finálové zápasy ČP mužů.

  1. Vít Beneš / Luke Smith (Prague beach team/AUS)
  2. Martin Melmuka / Leo Williams (Beachclub Strahov/RSA)
  3. Matyáš Ježek / Martin Hladík (VK Lvi Praha/VK Odolena Voda)
  4. Jan Mrkous / František Pihera (VK Lvi Praha/VK Příbram)

Kompletní výsledky ZDE, autor Ondřej Michálek

Letní pohár žen – Vítkov/Praha

Jediný ženský turnaj tohoto víkendu se odehrál v pražském beachvolejbalovém areálu Beachklubu Vítkov. Celý turnaj odstartovala páteční kvalifikace, která byla doslova nabita patnácti páry. Z nich nakonec mohlo postoupit jen šest nejlepších, aby doplnily startovní pole, které čítalo šestnáct párů. Turnaj se hrál systémem modifikovaných skupin, kde první tým postupoval rovnou do čtvrtfinále. Druhý a třetí jen do prvního kola play off. Do finále se nakonec probojovaly dvojice Justýna Frommová / Lucie Šauerová a Nicole Dostálová / Anna Komárková. Prvně jmenované musely dokonce po prohře v základní skupině absolvovat o zápas víc v rámci play off a i to možná stálo za tím, že se vítězkami tohoto turnaje stala Nicole Dostálová s Annou Komárkovou. Nutno říct, že Nicole je navíc trenérkou, která tráví spoustu času na vítkovských hřištích, a tak využila i drobnou výhodu skoro domácího prostředí. V zápase o bronz pak dvojice Anna Šotkovská / Petra Šafránková jednoznačně porazila pár Jana Fixová / Klára Selicharová 2:0 (10,9).

  1. Nicole Dostálová / Anna Komárková (Prague beach team/PVK Olymp Praha)
  2. Justýna Frommová / Lucie Šauerová (Beachclub Strahov/PVK Olymp Praha)
  3. Anna Šotkovská / Petra Šafránková (VK Dukla Liberec/SK Beachklub Praha)
  4. Jana Fixová / Klára Selicharová (VK Liberec/Beachklub Ládví)

Kompletní výsledky ZDE

Letní pohár mužů - Kutná Hora

Po turnaji žen se i muži dočkali svého Letního poháru. Ten se tentokrát konal v Kutné Hoře, kde se proti sobě utkalo patnáct dvojic systémem modifikovaných skupin, které, jak je zvykem, pokračovaly do play off. Nejdále v turnaji dokráčeli Lukáš Brídl a Marek Perry, kteří neochutnali hořkost porážky a celkem v poklidu si došli pro vítězství, když ve finále porazili pár David Svrček / Jakub Novotný 2:0 (16, 13). Poražení semifinalisté Ondřej Mach / Ondřej Křelina a Radovan Makovský / Jakub Moštěk se pak poprali o bronzové medaile. Zápas vyzněl lépe pro druhé zmiňované a ti tak mohli slavit třetí místo.

  1. Lukáš Brídl / Marek Perry (Volejbalové sdružení Drásov/TJ Sokol Bučovice)
  2. David Svrček / Jakub Novotný (Green Volley Frýdek-Místek/SKP Kometa Brno)
  3. Radovan Makovský / Jakub Moštěk (TJ Sokol Brno I/TJ Lokomotiva Česká Lípa)
  4. Ondřej Mach / Ondřej Křelina (VK Ostrava/TJ Sokol Šlapanice u Brna)

Kompletní výsledky ZDE

Český pohár juniorek (celostátní) - Opava

Tak jako skoro každý víkend i tentokrát se pořádání jednoho ze svazových turnajů ujal Happy Sport Opava. Tentokrát to byl celostátní Český pohár juniorek. Vzhledem k počtu přihlášených týmů se hrálo na dvě prohry pro 24 párů. První pořádně vyrovnaný zápas čekal na pár Adéla Petříková / Mariana Tomasová až ve finále. Jejich krasojízdu jim chtěly zatrhnout Valerie Dvorníková s Gabrielou Hrubanovou, které je v zápase o titul více než potrápily. Zápas nakonec skončil ve prospěch Adély s Marianou poměrem 2:1 (10, -15, 5). O bronzové medaile se utkaly dvojice Tereza Lajkebová / Alžběta Jagelská a Ema Šťastná / Veronika Horáčková. Toto utkání mělo vcelku jasný průběh, díky vítězství 2:0 (15, 11) tak třetí místo mohl slavit pár Petříková / Tomasová.

  1. Adéla Petříková / Mariana Tomasová (Beachvolejbalová škola Praha/SK Španielka Řepy)
  2. Valerie Dvorníková / Gabriela Hrubanová (obě TJ Sokol Brno I)
  3. Ema Šťastná / Veronika Horáčková (obě Happy Sport Opava)
  4. Tereza Lajkebová / Alžběta Jagelská (obě TJ Sokol Brno I)

Kompletní výsledky ZDE

Český pohár juniorů (celostátní) – Strahov/Praha

Posledním turnajem v rámci víkendového výčtu byl Český pohár juniorů konaný v Praze v areálu Beachclubu Strahov. Turnaj byl pro šestnáct párů a hrál se systémem pro čtyři skupiny po čtyřech týmech. První dva pak postoupily do play off mezi nejlepších osm týmů. Nejlépe se nakonec dařilo dvojici Jakub Malík / Jakub Sztolarik, kteří sice na skóre skončili ve skupině druzí, ale v play off nakonec prokázali svou sílu a po výhře 2:0 nad párem Matěj Pražan / Jakub Bartůněk zpečetili své tažení v tomto turnaji zlatými medailemi.

  1. Jakub Malík / Jakub Sztolarik (oba Blue Volley Ostrava)
  2. Matěj Pražan / Jakub Bartůněk (oba Beachclub Strahov)
  3. Jan Mrověc / Filip Částečka (oba Blue Volley Ostrava)
  4. Michal Přibyl / Tadeáš Lex (oba Happy Sport Opava)

Kompletní výsledky ZDE

 

Autor: Martin Mach

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018