30.8.2022

Letošní mistrovské tituly v rukou Williams s Pospíšilovou a Šépky se Semerádem

Beachvolejbalové UNIQA MČR 2022 v Jihlavě je minulostí. Mistryněmi republiky v plážovém volejbale jsou pro tento rok Martina Williams a Anna Pospíšilová, když ve finále senzačně porazily v třísetové bitvě reprezentantky Marii-Sáru Štochlovou s Barborou Hermannovou. Svůj první mužský titul vybojovaly po těsné výhře nad párem Trousil / Zavadil turnajové jedničky, Jakub Šépka s Tomášem Semerádem.

Nedělní program UNIQA MČR zahájily semifinálové duely. Dvojice Pospíšilová / Williams poměrně hladce porazila letošní mistryně republiky kategorie U22, Julii Honzovičovou s Kylie Neuschaeferovou. Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou si postup do finále vybojovaly ve vyrovnaném utkání s dvojicí Miroslava Dunárova / Daniela Resová až v samotných koncovkách setů.  

Semifinále v mužské kategorii zahájila napínavá první sada mezi Tadeášem Trousilem s Jindřichem Zavadilem a Matyášem Džavoronokem s Václavem Berčíkem, koncovka první sady se stala nakonec kořistí prvně jmenovaných, stejně jako set druhý. Od začátku druhého semifinále nebylo pochyb, kdo míří do finále, Jakub Šépka s Tomášem Semerádem jasně přehráli dvojici Filip Habr / David Lenc.

Finálové utkání jako na houpačce mohli vidět diváci na jihlavském centkurtu, který ze všech stran obklopovaly tribuny. Hermannová se Štochlovou většinu utkání vedly, ale jen do chvíle, než do hry vstoupil kvalitní servis ze strany páru Williams / Pospíšilová. Ten vždy zamíchal se skóre a dostal Báru s Máří pod tlak, který společně s tlakem na zisk titulu vyústil v nevynucené chyby. Martina s Aničkou této situace neváhaly využít a trpělivou hrou si nakonec dokráčely pro republikový titul. „Pořád tomu nevěřím, že jsme to vyhrály. Je to super," radovala se bezprostředně po zápase Pospíšilová.

Šépka se Semerádem vstupovali do finálového utkání jako favorité, vždyť před samotným zápasem je v republikovém žebříčku dělilo s párem Trousil / Zavadil přes 2 000 bodů. Jenže Tadeáš Trousil s Jindrou Zavadilem svým přístupem a hrou na hraně rizika tento pomyslný rozdíl hned z kraje utkání smazali. Celé finále mělo velice vyrovnaný průběh a rozhodovalo se vždy až v koncovkách. V těch byli šťastnější Šépka se Semerádem, když se jim podařilo esem a bodovým blokem rozhodnout oba sety ve svůj prospěch a získat tak mistrovský titul. „Je možné, že jak objíždíme všechny možné turnaje, tak nám to pomohlo zůstat v koncovkách s chladnou hlavou," vysvětlil Šépka možný důvod vítězství v obou vyrovnaných koncovkách.

V soubojích o bronz se vždy lépe dařilo výše nasazeným. Ženský bronz obhájila Dunárová s Resovou, ten mužský získali Berčík a Džavoronok.

Kompletní výsledky UNIQA MČR 2022 –ženy,  muži

 

Autor: Martin Mach, foto: Václav Kohelka

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018