23.8.2021

Poslední turnaje české tour před UNIQA MČR znají své vítěze

Uplynulý víkend byl doslova nabitý beachvolejbalem. V pražském beachklubu Ládví se konal 2* WT Beach Prague open, ve kterém se konfrontovala česká beachvolejbalová špička s tou světovou, a pro české barvy to dopadlo nadmíru dobře. Nesmíme ale zapomenout i na českou tour, v rámci které se konaly hned dva Letní poháry.  Ženy zápolily ve Vratislavicích a muži ve Střešovicích.

Vratislavický Letní pohár žen - Vratislavice

Týden po mužích se ve Vratislavicích nad Nisou, znova v kvalitní účasti, sešly i ženy. A některé musely už v pátek, kdy 10 týmů hrálo o 6 postupových míst v kvalifikaci o sobotní hlavní soutěž. Byly to perné boje, zvláště domácí dvojice Vtípilová / Mišková si vybrala své smolné chvíle - prohrála dvakrát v tie-breaku vždy tím nejtěsnějším rozdílem. Je potřeba zveřejnit naprosto skvělý fair play přístup všech hráček, které řešily sporné situace vždy vzájemnou dohodou.

To samé nutno ocenit i v hlavní soutěži, parádní příklad pro mládež a další. První zápasy v sobotní hlavní soutěži v skupinách byly až na výjimky celkem jednoznačné. Ale pak to začalo. Napínavé boje o první a třetí (postupové) místo ve skupinách - prostě nebylo utkání, které by bylo jednoduché. V dalším kole byl nejnapínavější sesterský souboj Příhodových a jejich spoluhráček, který skončil v tie-breaku 15:13.

V semifinále nakonec proti sobě stanuly Lorenzová s Hynkovou a Křížová s Makovcovou, druhé semifinále obstaraly dvojice Pluhařová / Dostálová a Lišková / Marková. Obě tyto semifinále byly nádhernou bitvou se skvělými výkony všech hráček, obě končily tie-breaky. Následně ve finále Pluhařová s Dostálovou obstály proti naplno bojujícím Lorenzové s Hynkovou, třetí místo brala Lišková s Markovou. Znova jsme viděli parádní beachvolejbal.

  1. Tereza Pluhařová / Anna Dostálová (PVK Olymp Praha/Beachclub Strahov)
  2. Andrea Lorenzová / Valentýna Hynková (obě Beachvolejbalová škola Praha)
  3. Miroslava Lišková / Zuzana Marková (Vavřinec Kladno/VK České Budějovice)
  4. Anna Křížová / Marie Makovcová (TJ ABC Braník/TJ Ostrava)

Kompletní výsledky ZDE

Turnaj byl určitě dobrou přípravou na MČR nebo kvalitním zahráním si. Hráčky byly spokojeny s ovocem zdarma i na kvalifikaci, finalistky dostaly medaile, poháry, beach tílka a ceny sponzorů.

Děkujeme všem hráčkám za účast, ještě jednou oceňujeme fair-play jednání hráček, těšíme se na další setkání. Kvalifikace i hlavní soutěž proběhla za parádního počasí a podmínek.

Autor: Jan Kvapil

 

Marazzi Letní pohár mužů - Střešovice/Praha

Letní pohár v pražských Střešovicích byl skvěle obsazen. Není se čemu divit. Kdo nehrál světovku na Ládví, ten byl tady. Po dlouhé době se dokonce musela hrát kvalifikace, ze které do hlavní soutěže postoupilo jen šest týmů. Ti doplnily startovní pole na konečných šestnáct párů, aby se vzápětí rozdělily do čtyřech čtyřčlenných skupin, z nichž do play off postoupily vždy nejlepší tři. Ve vyřazovací části se nejlépe dařilo Fabrikovičovi se Struškou, kteří po velice sympatickém výkonu v rámci kvalifikace turnaje světové série na Ládví potvrdili momentální formu a celý turnaj vyhráli. Ve finále nedali sebemenší šanci dvojici Bárta / Rédl, kterou hladce porazili 2:0. O třetí místo bojovali páry Gála / Štefko a Pála / Vála, kdy šťastnější byl první zmiňovaný pár. Gála se Štefkem ve třetím rozhodujícím setu projevili větší trpělivost a zaslouženě tak vybojovali bronzové medaile.

  1. Daniel Fabikovič / Richard Struška (oba Blue Volley Ostrava)
  2. Martin Bárta / Ondřej Rédl (oba Beach Service club)
  3. Jakub Gála / Jan Štefko (Kladno volejbal cz/Volejbal Ostrava)
  4. Tomáš Pála / Jakub Vála (Beachclub Strahov/Beach Service club)

Kompletní výsledky ZDE

 

Autor: Martin Mach

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018