28.6.2022

UNIQA Český pohár 3* ovládli Perušič se Schweinerem a Dunárová s Resovou

Národní tour přinesla opět nabitý víkend skvělého bechvolejbalu. V Chodově u Karlových Varů proběhl UNIQA Český pohár mužů a žen 3* za účasti české špičky včetně Ondřeje Perušiče a Davida Schweinera, kteří potvrdili svou dominanci na domácím poli. Mládež se potkala na turnajích v Brně, Zlíně, Vratislavicích a Jihlavě.

UNIQA Český pohár mužů a žen 3* – Chodov u Karlových Varů

O víkendu 25. - 26. června 2022 se v areálu BVC Chodov konala hlavní soutěž turnaje nejvyšší kategorie v rámci české Národní tour UNIQA Český pohár mužů a žen 3*. Celému turnaji předcházela páteční kvalifikace, ze které do sobotní fáze postoupilo shodně šest týmů v obou kategoriích, které doplnily počet párů v hlavní soutěži na 24.

Turnaj hraný systémem pro 24 týmů na dvě prohry probíhal plynule a bez komplikací. Počasí vystřídalo všechny možné letní podoby. Od vysokých teplot, slunečna, po velké množství srážek, které se z nebe snášely s velkou intenzitou.

Po sobotní porci vyrovnaných utkání a přes nedělní čtvrtfinále vykrystalizovalo složení semifinále takto – dvojice Svozilová / Honzovičová nastoupila proti Williams s Pospíšilovou a Dunárová / Resová proti Pluhařové s Lorenzovou.

Nejtěžší cestu do semifinále absolvovaly Martina Williams s Annou Pospíšilovou, které už v druhém kole poslaly do oprav sestry Pavelkovy. Odplata na sebe ale nenechala dlouho čekat a Martina s Annou právě přes sesterské duo postoupily mezi top čtyři týmy.

I když do semifinále postoupily z oprav, dostály nakonec Martina Williams s Annou Pospíšilovou i Miroslava Dunárová s Danielou Resovou tomu býti turnajovými jedničkami a dvojkami a postoupily do finále. Tam i přes velký výpadek v druhém setu Dunárová s Resovou dotáhly utkání k vítěznému konci a zaslouženě vyhrály v tie breaku 2:1.

Utkání o třetí místo mělo o poznání hladší průběh a vcelku jistě si pro bronzové medaile dokráčel pár Pluhařová / Lorenzová. Čtvrté místo tak zbylo na reprezentantky z posledního ME U22 Svozilovou a Honzovičovou.

  1. Miroslava Dunárová / Daniela Resová (TJ Sokol Brno I)
  2. Anna Pospíšilová / Martina Williams (PKBVA/TJ Sokol Brno I)
  3. Tereza Pluhařová / Andrea Lorenzová (VK Brno/BVŠP)
  4. Markéta Svozilová / Julie Honzovičová (TJ Sokol Brno I/PVK Olymp Praha)

Kompletní výsledky ZDE

V mužské kategorii skrze obrovskou konkurenci se mezi nejlepší čtyři týmy probojovaly dvojice Perušič / Schweiner, Habr / Tezzele, Semerád / Trousil a bratři Džavoronokové.

Perušič se Schweinerem postoupili mezi nejlepší čtyřku velice hladce a v souboji s Habrem s Tezzele, kteří do semifinále postoupili z oprav, jim opět nebránilo nic v hladkém postupu do finále.

To bratři Džavoronokové to měli o poznání složitější. Do oprav je už ve třetím kole poslal Filip Habr s Tadeášem Tezzele a Matyáš s Donovanem tak museli bojovat o udržení. To jako by bratry nakoplo a suverénně si dokráčeli až do finále, když relativně hladce porazili do té doby neporažený pár Semerád / Trousil.

Finále patřilo Perunovi s Davem. Je vidět, že beachvolejbalová vyhrannost nesla své ovoce a naše jedničky si systémovou hrou dokráčely pro jasné vítězství proti bratrům Džavoronokovým.

V souboji o třetí místo se nepodařilo Habrovi s Tezzele vrátit Semerádovi s Trousilem čtvrtfinálovou porážku a tak se z bronzových medailí radovali čeští mladíci Tomáš Semerád s Tadeášem Trousilem.

Obrovské díky za bezproblémový turnaj patří nejen celému realizačnímu týmu, zapisovatelkám a dětem z BVC Chodov, ale v neposlední řadě i podavačům míčů z VK Karlovarsko. 

  1. Ondřej Perušič / David Schweiner (Beachclub Strahov)
  2. Donovan Džavoronok / Matyáš Džavoronok (TJ Sokol Brno I)
  3. Tadeáš Trousil / Tomáš Semerád (BVŠP)
  4. Filip Habr / Tadeáš Tezzele (Volejbal Kladno cz/TJ Sokol Brno I)

Kompletní výsledky ZDE

U20

Český pohár chlapců U20 - Jihlava

Beachvolejbalové léto na Vodním ráji pokračovalo v sobotu hlavní soutěží Českého poháru juniorů U20. Tropické teploty z minulého týdne vystřídalo příjemné počasí. Riziko deště se naštěstí nepotvrdilo, takže časový harmonogram turnaje nebyl ničím narušen.

K vidění bylo spoustu technicky i takticky vyspělých výkonů, za což patří všem borcům velký respekt. Na nejvyšší příčku nakonec vystoupala dvojice Tomáš Červa / Jakub Tesárek, která do Jihlavy dorazila již v pátek a po skončení kvalifikace se v rámci tréninku seznamovala s turnajovým dějištěm. I díky tomuto poctivému přístupu se nakonec mohla radovat ze zlatých medailí. Na druhém místě se pak umístil pár Schinko / Votava a bronz vybojovala dvojice Gažar / Bartek.

Děkujeme všem účastníkům turnaje ze předvedené výkony a to včetně rozhodčích a týmu pomocníků, díky kterým se turnaj mohl odehrát s veškerým servisem, tak jak to v Jihlavě bývá zvykem. Poděkování patří také partnerům turnaje, kterými byly Aquapark Vodní ráj Jihlava, ZM stavby a Hotel Slávie.

  1. Tomáš Červa / Jakub Tesárek (TJ Slavia Liberec)
  2. Teodor Schinko / Antonín Votava (BVŠP)
  3. Lukáš Gažar / Ruben Bartek (Beachclub Strahov)
  4. Marek Pohl / Martin Toufar (Beach Service club/BVŠP)

Kompletní výsledky ZDE

Český pohár dívek U20 - Brno (Olympia)

  1. Jana Mrkvičková / Adéla Petříková (BVŠP)
  2. Alžběta Tomášová / Klára Selicharová (TJ Sokol Brno I)
  3. Valerie Dvorníková / Gabriela Hrubanová (TJ Sokol Brno I)
  4. Rozálie Mrázová / Laura Kubištová (Beachklub Ládví)

Kompletní výsledky ZDE

U18

Kadetský pohár dívek U18 - Vratislavice

Beach Volley Vratislavice nad Nisou pořádal 25. 6. 2022 celostátní Český pohár kadetek. Páteční kvalifikace na hlavní soutěž ukázala mnoho bojovných utkání a odehrála se přesně včas. Ihned po posledním míči začala ohromná průtrž, kterou v ČR zaznamenali asi všichni. Postoupilo 7 týmů, přihlášený pár A. Nečesaná / M. Tomasová postoupil na ženském turnaji v Chodově u Karlových Varů z kvalifikace a tak bylo jedno místo pro kvalifikantky navíc.

V sobotu, v hlavní soutěži pro 16 týmů, počasí dále přálo, jen kolem 11 hodiny malinko sprchlo, pak už bylo takřka ideální beachové počasí. Hlavní soutěž byla ve skupinách vyrovnaná, ve dvou skupinách rozhodovaly míče o postupu do play-off. V prvním kole play-off nejvýše nasazený pár Veselá / Knoblochová prohrál v tie-breaku s dvojicí Brunclíková / Smolková z Dukly Liberec, ty v dalším kole prohrály nejtěsnějším možným rozdílem s Linhartovou a Cyroňovou. Prostě turnaj plný napínavých zápasů...

Celkové vítězství nakonec získaly Veronika Mrázková aValerie Bizzuto, když ve finále porazily pár Viktorie Linhartová / Amélie Cyroňová. Třetí místo vybojovaly v napínavém tie-breaku Magdalena Němcová s Vendulou Ebertovou. Z domácích týmů vybojovaly sestry Ďuroňovy hezké páté místo.

V kvalifikaci i hlavní soutěži hráčky ocenily ovoce zdarma, regionální limonády Kitl, pro každého pamětní nebo vítězné medaile, poháry, beach tílka i trička. Bylo příjemné slyšet, že se hráčky do Vratislavic rády vracejí a příště určitě přijedou.

  1. Veronika Mrázková / Valerie Bizzuto (BVŠP/TJ Petřiny)
  2. Viktorie Linhartová / Amélie Cyroňová (SK Beachklub Praha)
  3. Magdalena Němcová / Vendula Ebertová (BVŠP/Beachklub Ládví)
  4. Kateřina Brunclíková / Joséfina Smolková (VK Dukla Liberec)

Kompletní výsledky ZDE

U16

Žákovský pohár chlapců U16 - Zlín

  1. Theodor Vašut / Lukáš Koutný (Beachclub Strahov/PBT)
  2. Jan Kuthan / Matěj Škarda (Beachclub Strahov)
  3. Martin Skalický / Jan Petráň (Beachpoint)
  4. Vojtěch Elbel / Hynek Vícha (Happy Sport Opava)

Kompletní výsledky ZDE

 

Autor: Martin Mach

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018