4.7.2022

UNIQA MČR U16 už zná nejen své vítěze, ale i další medailisty

Hned první den prázdnin se do pražského Beachclubu Strahov sjelo 24 nejlepších párů dívek a chlapců v kategorii U16. Celé tři dny jsme mohli být svědky skvělého beachvolejbalu, který nakonec dvěma párům přinesl kýžený titul mistra republiky U16.

K létu, prázdninám a sluníčku beachvolejbal neodmyslitelně patří, a tak není náhodou, že první turnaj MČR startoval hned první den prázdnin, a to kategorií U16. Tentokrát bylo republikové mistrovství vypsáno pro 24 nejlepších párů a odehrálo se systémem play off na dvě prohry. Rozložení velké porce utkání do třech dnů určitě podpořilo skvělé výkony našich beachvolejbalových nadějí a i podle reakcí samotných hráčů a hráček to byl krok správným směrem. Vždyť spousta mladých olympioniků se sotva vrátilo z Olympiády dětí a mládeže v Olomouckém kraji a každá příležitost k odpočinku měla cenu zlata.

I přes páteční spršku turnaj probíhal přesně tak, jak měl. Systém na dvě prohry poskytnul všem hráčům možnost oprav a přes toto síto si nakonec mezi nejlepší čtyři týmy našly cestu tyto semifinálové dvojice. Vojtěch Pavlusek / David Zimmermann, kteří cestou mezi nejlepší čtyřku nepoznali hořkost porážky a Mikuláš Plšek / David Knebl, kteří už v druhém kole podlehli turnajovým čtrnáctkám Ondřeji Tkadlecovi s Alexem Mrázem. I druhou semifinálovou dvojici tvořil pár, který do té doby neprohrál. Filip Ondráček / Vojtěch Votava cestou na vrchol hlavního pavouku totiž poslali dolů i pár Ondřej Tkadlec / Alex Mráz a ti se z oprav probojovali až k semifinálové odvetě.

Po více či méně vyrovnaných bitvách do finále postoupily oba týmy z oprav. Zajímavé je, že jak pro Tkadlece s Mrázem, tak pro Plška s Kneblem muselo mít finále velký náboj. Vždyť se oba týmy potkaly už v druhém kole v utkání s vítězným koncem pro Mráze s Tkadlecem. Plšek s Kneblem ve finálové odvetě měli o motivaci postaráno a po vcelku jisté výhře 2:0 (21:9, 21:17) získali mistrovský titul.

Utkání o bronzové medaile pak po velké bitvě ovládli Pavlusek se Zimmermannem, když Votavu s Ondráčkem porazili až v nervy drásajícím tie breaku.

  1. Mikuláš Plšek / David Knebl (Tj Slavia Hradec Králové/VK Znojmo-Přímětice)
  2. Ondřej Tkadlec / Alex Mráz (Kladno volejbal cz/VK Lvi Praha)
  3. Vojtěch Pavlusek / David Zimmermann (BVŠP)
  4. Filip Ondráček / Vojtěch Votava (Tj Sokol Pardubice I/BVŠP)

Kompletní výsledky ZDE

I dívky se na strahovský vrch sjely v hojném počtu 24 párů a i turnajový systém pro ně byl stejný jako u chlapců. Obě semifinálové dvojice tak jako u chlapců vzešly z vítězek hlavního pavouka, které nastoupily proti vítězkám oprav. V prvním případě to byly neporažené Lenka Veselá s Lucií Knoblochovou, které opět vyzvaly Amálii Ebertovou s Amélií Cyroňovou, které ve třetím kole poslaly do oprav. Knoblochové s Veselou se mladý pár podařilo porazit i podruhé a zaslouženě postoupily do finále.

V druhém semifinále se potkaly turnajové jedničky Petříková / Svobodová, jdoucí z oprav, a turnajové dvojky Králíková / Kališová, které doposud neprohrály. I když bylo druhé semifinále soubojem mezi turnajovými jedničkami a dvojkami, lépe dopadlo pro jedničky Petříkovou se Svobodovou, které po dvou setech postoupily do finále.

Bitva prohraných semifinalistů se nakonec nekonala, z důvodu zranění Cyroňová a Ebertová odstoupily a třetí místo tak obsadila dvojice Králíková / Kališová.

I finále se nakonec nedočkalo velkého dramatu. Celý turnaj skvěle hrající duo Veselá / Knoblochová si velice jistým krokem dokráčelo pro zisk mistrovského titulu.

  1. Lenka Veselá / Lucie Knoblochová (S V B C/BVŠP)
  2. Adéla Petříková / Elena Svobodová (BVŠP)
  3. Tina Kališová / Denisa Králíková (TJ Sokol Brno I)
  4. Amélie Cyroňová / Amálie Ebertová (SK Beachklub Praha/Beachklub Ládví)

Kompletní výsledky ZDE

Gratulujeme všem medailistům a děkujeme všem zúčastněným a organizátorům UNIQA MČR U16 2022.

 

Autor: Martin Mach

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018