24.6.2022

V Chodově může dojít k atraktivnímu souboji Perušič/Schweiner a bratři Džavoronokové

Do Chodova u Karlových Varů dorazí o víkendu velké volejbalové hvězdy. UNIQA Českého poháru 2022 se zúčastní české beachvolejbalové jedničky Ondřej Perušič a David Schweiner a kromě nich se na kurtu objeví také Donovan Džavoronok. Jeden z nejlepších českých šestkových volejbalistů měl původně nastoupit s Janem Hadravou, toho však sužuje vysoká horečka. „Ve dvojici budu hrát s mým mladším bratrem Matyášem. Nebudeme si rozhodně dávat menší cíle, chceme vyhrát,“ dodal Džavoronok, který dlouhodobě hraje v Itálii. „Budou patřit ke kvalitním soupeřům s dobrým podáním. Ale týmů, které nás mohou potrápit, tam bude víc,“ dodal Perušič. Kvalifikace do hlavní soutěže začíná v pátek od 16 hodin.

Elitní čeští beachvolejbalisté proti elitnímu šestkovému hráči. I to může být na programu v Chodově v rámci tříhvězdičkového domácího turnaje. „Rádi bychom ho vyhráli a vyzkoušeli si na něm načerpané technicko-taktické dovednosti, na kterých chceme dále pracovat,“ ohlásil cíle Perušič, kterého společně se Schweinerem čekají další světové turnaje nebo evropský šampionát.

To Džavoronok bere beachvolejbal jako odpočinkovou záležitost po náročné sezoně v nejvyšší italské soutěži, ale nejen to! „Rád kombinuji plážový volejbal s šestkovým, protože mě to herně posouvá. Na písku během léta je to nejlepší možná příprava, u které si odpočinu jak mentálně, tak fyzicky,“ prohlásil Donovan, který hrál šest sezon za Monzu, a jeho nejoblíbenějším parťákem je Hadrava, několikanásobný držitel českého volejbalisty roku. Však také společně nedávno ovládli turnaj v Opavě. „Chceme se letos orientovat na český okruh, ale zkusit také nějaké turnaje v zahraničí. Objedeme, co bude možné. Hlavně jsme se těšili na souboj proti Perunovi s Davidem,“ dodal Džavoronok.

K němu ale zatím nedojde, protože se včera z Chodova na Karlovarsku Hadrava odhlásil kvůli vysokým horečkám. A tak letos poprvé nastoupí sourozenecká dvojice Džavoronoků. Nebude rozhodně bez šance, protože mladší Matyáš se aktuálně na beachvolejbal zaměřuje. „Brácha má podobný styl jako já s Hadrákem – hodně útočí a je vysoký. Má za sebou celou sezonu na beachvolejbalu a hrozně se zlepšil v různých individuálních činnostech. Těším se, že mě dotáhne do finále,“ usmál se Donovan.

Také Perušič si přál souboj proti elitním šestkařům. „Není to ale tak, že každý vynikající šestkař se stane automaticky skvělým beachovolejbalistou a obráceně. Ten sport se za posledních deset patnáct let posunul. Džáva a Hadrák jsou ale hráči, že kdyby se beachvolejbalu věnovali naplno, tak by mohli hrát na světové úrovni. Jak dobře, to se nedá říci,“ dodal o nich uznale Perušič. „Kluky znám od jejich začátků. Jsem na ně pyšný za to, kam to dopracovali a z jakého levelu. Udělali neskutečný skok. Pokud proti nim budeme hrát, tak si ale věřím, že je porazíme, dokud s nimi neprohrajeme.“

UNIQA Český pohár v Chodově u Karlových Varech začíná páteční kvalifikací od 16 hodin, program pak o víkendu bude začínat v areálu od 9 hodin. Na turnaji se objeví nadějná dvojice Tadeáš Trousil s Tomášem Semerádem a uskuteční se také ženská kategorie. V ní se například ukážou Anna Pospíšilová s Martinou Williams, Miroslava Dunárová s Danielou Resovou nebo Tereza Francová s Magdalenou Dostálovou.

 

Autor: Jiří Uhlíř

Krátké zprávyArchiv
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

Perušič / Schweiner – van de Velde / Immers (NED) 0:2 (21:23, 21:19), Perušič / Schweiner - George / Andre (BRA) 2:0 (21:17, 21:16)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018