8.9.2020

Mistrovství Evropy U20 v beachvolejbale začíná ve středu v Brně

Po několikaměsíční koronavirové pauze začíná ve středu 9. září 2020 v Brně první mezinárodní beachvolejbalová akce na našem území. Populární Sokolák přivítá nejlepší evropské dvojice v beachvolejbale kategorie U20.

Dlouho se spekulovalo, zda ME U20 v beachvolejbale bude nebo nebude. Nakonec se termín přesunul ze srpna na září a do Brna dorazí evropské špičky beachvolejbalové kategorie U20. Tomuto šampionátu předcházela důkladná příprava, nejen sportovní, ale hlavně organizační. Všichni účastníci ME musí dodržovat nejen hygienická pravidla nařízená orgány České republiky, ale také pravidla, která určila pro konání všech letošních evropských šampionátu ve volejbale i beachvolejbale CEV.

„Není to vůbec jednoduché. Nikdy jsem se při organizaci podobných akcí s tak přísnými opatřeními nesetkal. Jde hlavně o nepřežitou komunikaci s ČVS, CEV, hygienickou stanicí, odběrovými týmy, laboratořemi, hráči, jejich realizačními týmy a následně pak volejbalovými federacemi,“ říká Dušan Gerža, který má celý tento „kolotoč“ na starost.

A co vlastně hráči a jejich výpravy musí podstoupit, než nastoupí k prvnímu zápasu? „Každý z účastníků, bez ohledu na národnost, se musí při preliminary inquiry prokázat COVID testem s negativním výsledkem, který není starší více než 72 hodin. K tomu účastníci z destinací, které má ministerstvo zdravotnictví zařazené na seznamu tzv. „červených“ zemí, se musí po příletu podrobit testu na COVID opakovaně a do doby než jsou známy jejich výsledky, jsou tito účastníci v karanténě,“ to jsou požadavky našich úřadů, dodává Gerža.

Dále pak podle nařízení CEV musí být zajištěno rozzónování sportovního areálu tak, aby nedocházelo k „míchání“ jednotlivých kategorií účastníků uvnitř areálu, tzn. samostatné zóny a přístupy jsou pro hráče a realizační týmy, oficiální představitele CEV a členy místního organizačního výboru, personál zajišťující chod areálu a samozřejmě pro diváky. Všem je důrazně doporučeno, aby se během turnaje nezúčastňovali jiných než oficiálních společenských akcí.

„V případě, že některý pár bude vyhodnocen jako COVID pozitivní, bude to již na posouzení krajské hygienické stanice a budeme se muset řídit jejími pokyny, které vyplynou z posouzení konkrétního případu,“ uzavírá výčet opatření, ne moc vesele, Dušan Gerža.

Ano, doba je složitá a hygienickým opatřením se nevyhnou ani sportovní akce. Teď si už můžeme jenom přát, aby dorazilo co nejvíce dvojic, všichni byli zdraví a v neděli jsme viděli na stupních vítězů české vlajky. Losování turnaje proběhne zítra v odpoledních hodinách, pak základní skupiny najdete na webu ČVS.

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018