28.11.2022

Body za páté místo na turnaji Challenge a další získané zkušenosti se počítají

Markéta Nausch Sluková s Helenou Havelkovou mají za sebou druhý společný turnaj. V australském přímořském letovisku Torquay nastoupily do turnaje BPT kategorie Challenge a společně vybojovaly senzační 5. místo.

Turnajovou stopku vystavily našim hráčkám Číňanky Yuan Lvwen / J. Dong, když takřka bezchybnou hrou v druhé části utkání nedaly našim hráčkám šanci na korigování skóre.

Kompletní výsledky turnaje Challenge ZDE

Páté místo je ale pro tuto dvojici skvělým výsledkem, který přinesl nejen spoustu veledůležitých bodů do žebříčku, ale i další zkušenosti. „Celkově hodnotíme turnaj pozitivně. Přijeli jsme sem hlavně pro body a zkušenosti a to všechno jsme získaly. Když člověk prohraje své poslední utkání v turnaji, přijde chvilkové zklamání, rozhodně ale převažuje, že jsme tu odvedly velký kus práce a daří se nám do hry dostat další věci z tréninku,“ zhodnotila Nausch Sluková výkony svého týmu v turnaji.

Helena Havelková si na turnaji v Kapském Městě poranila palec na noze, který ji ještě stále limituje ve výkonu. „Po turnaji v Kapském Městě jsem skoro celý týden netrénovala. Noha byla dost oteklá. Vedení volejbalového svazu nám pomohlo dostat do Austrálie naši fyzio Míšu Pachmanovou, bez které bych asi nezváldla odehrát tenhle turnaj. Palec je modrý a každý pohyb bolí. Je to nešťastné zranění, které bude potřebovat doléčit, ale až po naší misi tady. Teď není čas nad tím přemýšlet,” popsala Havelková peripetie okolo svého zranění.

Helena Havelková se po veleúspěšné kariéře v šestkovém volejbalu přesunula na písek, kde se od dubna pravidelně připravuje. Turnajové zkušenosti jsou pro ni ale k nezaplacení. „Každá minuta strávená společně na hřišti je cenná, máme co rozebírat, ponaučit se. Každá soupeřka byla úplně jiná, tyhle beachové zkušenosti já extrémně potřebuju,” vysvětlila.

2Stellar team má jasný cíl, olympijské hry 2024 v Paříži. Právě proto Maki s Helčou objíždějí turnaje před koncem sezony, aby nasbíraly potřebné body a v únoru se mohly naplno zapojit do olympijské kvalifikace.

Dalším společným turnajem tak bude navazující Elite 16, který hostí opět australský Torquay. Už v úterý čeká naše reprezentantky kvalifikace, v prvním utkání se jim do cesty postaví kanadská dvojice Dunn /F urlan. Tak držte palce!

 

Autor: Martin Mach, foto FIVB

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018