25.8.2021

Brněnská Riviéra bude svědkem beachvolejbalového turnaje FIVB World Tour **

Dnešní tisková konference odstartovala prestižní dvouhvězdičkový turnaj FIVB World Tour Brno Beach Open, který pořádá Český volejbalový svaz v rámci oslav 100 let historie českého volejbalu. V hlavní soutěži se na brněnské Riviéře utká celkem 24 ženských párů.

Brno Beach Open 2021 slibuje kvalitní a napínavou podívanou, zúčastní se ho totiž mimo jiné brazilský pár Thamela / Elize Maia, který o uplynulém víkendu ovládl turnaj Beach Prague Open. Zatímco Thamela Coradello Galil se v Praze dočkala titulu hned při svém premiérovém startu na turnaji světové série, Elize Secomandi Maia už na pražské Štvanici zářila před šesti lety, tehdy zde získala vůbec první medaili ve World Tour. Fanoušci, kteří dorazí na brněnskou Riviéru, se mohou těšit i na další silnou brazilskou dvojici Andressa / Vitoria. Tyto hráčky minulý týden v Praze rovněž bojovaly o medaile, a na Beach Prague Open se nakonec umístily na čtvrtém místě.

Adeptek na vítězství však bude v Brně daleko víc, úspěšný návrat do World Tour by mohly udělat např. známé Američanky Flint/Day. Ty sice spolu turnaj světové série hrály naposledy v roce 2019, Emily Day má ale v této sezóně rozhodně na co navazovat, protože se (byť s jinou spoluhráčkou) už letos blýskla prvenstvím na tříhvězdičkovém turnaji světové série. Překvapit může také další americký pár, Brooke Sweat sice nedorazí s tradiční parťačkou Walsh-Jennings, nicméně i s Delaney Knudsen bude tato dvojice patřit k favoritkám celého turnaje. Na Brno Beach Open 2021 nebude chybět ani zkušená Němka Cinja Tillmann, která bude hrát se Svenjou Müller, a do jihomoravské metropole míří ještě jeden známý německý pár Laboreur / Schulz.

Diváci samozřejmě nezůstanou ochuzeni ani o možnost fandit českým beachvolejbalistkám. „Až do poslední chvíle jsme čekali na to, jestli se turnaje zúčastní pár Hermannová / Sluková. Do Brna sice nakonec dorazí jenom Barbora Hermannová, ale její účasti si velmi vážíme. Ve dvojici si zahraje s Michaelou Břinkovou,“ uvedl na tiskové konferenci k Brno Beach Open 2021 Vít Mařík, garant beachvolejbalové sekce Českého volejbalového svazu. „Turnaj je celkově velmi kvalitně obsazený a já jsem moc rád, že ho hostí právě Brno, které má vynikající volejbalové zázemí,“ dodal.

Účast na turnaji dále potvrdily dvojice Kvapilová / Kubíčková, Williams / Štochlová a také domácí brněnské páry Dunárová / Resová a Kulhánková / Pospíšilová. „Na turnaj už se moc těšíme, protože se koná v našem oblíbeném areálu s koupalištěm hned vedle. Budeme moc rády za co největší podporu fanoušků, protože před plnými tribunami se nám hraje nejlépe,“ uvedla před startem Brno Bech Open 2021 Michaela Kulhánková. „Tuhle úroveň World Tour jsme si poprvé vyzkoušely teď o víkendu v Praze a byla to opravdu krásná akce, kterou jsme si moc užily. Doufáme, že budeme mít v Brně štěstíčko na los, zahrajeme si pěkné zápasy a pokusíme se tam opět nechat všechno a třeba i nějaké utkání vyhrát,“ dodala.

Hlavní soutěži Brno Beach Open 2021 bude předcházet čtvrteční kvalifikace, z níž postoupí do dalších bojů šest nejlepších párů. Ze své sehranosti v letošní sezóně může těžit hned několik dvojic, ať už se jedná o Rakušanky Klinger / Klinger, pár z holandských Antil Tolentino / Savonije nebo Izraelky Dave / Starikov. Páry, které postoupí z kvalifikace, se 27. a 28. srpna utkají o postup do závěrečných medailových soubojů. Ty jsou na programu v neděli 29. srpna.

České dvojice v turnaji FIVB 2* Brno Beach Open 2021

hlavní soutěž:

  • Hermannová / Břínková
  • Kvapilová / Kubíčková
  • Williams / Štochlová
  • Kulhánková / Pospíšilová

kvalifikace:

  • Dunárová / Resová

 

Autor: Barbora Mertová, foto Ivo Stejskal

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018