27.8.2021

Hlavní soutěž Brno Beach Open 2021 za hojné účasti českých párů

Dvouhvězdičkový turnaj z okruhu World Tour Brno Beach Open 2021 v pátek pokračoval hlavní částí soutěže, které se zúčastnily hned čtyři české páry. Počasí bohužel nepřálo velké divácké kulise, nad Riviérou se celý den střídal déšť se sluncem, i přesto ale na tribunu v průběhu celého dne zavítalo zhruba 150 fanoušků. Všechny páry se musely vypořádávat s těžkými povětrnostními podmínkami, díky dovednostem a umu zúčastněných hraček ale diváci rozhodně nezůstali ochuzeni o zajímavé a vypjaté momenty kvalitního beachvolejbalu.

Jako první se na Riviéře představila domácí dvojice Kulhánková/Pospíšilová. Ve svém úvodním vystoupení ale bohužel nenašla úspěšný recept na německý pár Tillmann / Müller a zápas prohrála 0:2 na sety. Druhé utkání proti rakouským sestrám Klingerovým pak Míša s Aničkou skvěle začaly a po prvním vyhraném setu byly odhodlané jít si za výhrou. Soupeřky ovšem zpřesnily svou hru, po velkém boji otočily celý zápas pro sebe, a nakonec v něm zvítězily 2:1. „Jsme moc rády za příležitost zahrát si v Brně turnaj světové série. Bohužel se nám nepodařilo splnit náš základní cíl, a to byl postup ze skupiny. Po prvním prohraném zápase proti dobře hrajícím Němkám jsme nedokázaly dohrát výborně rozehraný duel se sestrami Klingerovými, a tím pro nás domácí turnaj končí," zhodnotila svou účast na Brno Beach Open 2021 Míša Kulhánková. „Je škoda, že jsme nevyhrály druhé utkání. Chyběl kousek, možná i ještě nějaká zkušenost ze zápasů proti zahraničním soupeřům. Jsme ale rády, že jsme si týden před mistrovstvím ČR mohly vyzkoušet dvě tak kvalitní utkání,“ dodala její parťačka Anička Pospíšilová.

Velkým lákadlem byla v pátek dopoledne česká jednička Barbora Hermannová, která si pro tento turnaj, při neúčasti Markéty Naush-Slukové, vybrala jako spoluhráčku mladou brněnskou hračku Michaelu Břínkovou. První seznamovací set proti páru Christ / Kotzan vyzněl lépe pro soupeřky z Německa, pak ale dokázaly holky zabojovat, a v utkání zvítězit 2:1. Ani jejich druhý zápas se neobešel bez malého dramatu a česká dvojice v něm opět musela dotahovat ztrátu prvního setu, tentokrát proti Američankám Hughes / Kraft. Míša s Bárou však díky zlepšené hře dokázaly v dalších dvou sadách zvítězit, a zajistit si tak postup do play-off z prvního místa své skupiny.  „Míša skvěle zvládla oba naše zápasy ve skupině, které jsme vybojovaly v tie-breaku. Nemá to jednoduché, protože soupeřky ji stále hledají svým servisem, ale pere se s tím velmi dobře. Díky tomu postupujeme z prvního místa ve skupině a v další fázi turnaje by nás měl čekat papírově lehčí soupeř. Nicméně už výhra skupiny je skvělý úspěch,“ radovala se po zápasech Bára Hermannová. „Jsem velmi ráda za tuto zkušenost s Barčou, snažím se hrát nejlíp, jak to jde a zatím jsou z toho dvě výhry. Snad se nám bude dařit i dál,“ dodala po postupu ze skupiny Míša Břínková.

Třetím českým párem v pořadí na hlavním kurtu bylo tzv. MK duo, tedy dvojice Kubíčková / Kvapilová, která ve svém prvním zápase narazila na Francouzky Chamereau / Vieira a po napínavém boji vyhrála 2:1. V druhém duelu, který přerušila bouřka, se české hráčky střetly s brazilskou dvojicí Elue Maia / Thamela, a i když se v zápase ujaly vedení 1:0 na sety, utkání nakonec vyznělo lépe pro soupeřky. MK duo tak po prohře 1:2 a započítání výsledků ze své skupiny skončilo ve své skupině třetí, což nakonec znamenalo také postup do další fáze turnaje.

Posledním českým týmem v pátečním programu byl pár Williams / Štochlová a turnaj rozehrál výborně, výhrou 2:0 nad Kanaďankami Gordon / Marcelle. Ve svém druhém zápase pak sice holky nedokázaly proti německé dvojici Laboureur / Schulz získat ani jeden set, po prohře 0:2 ale skončily ve skupině na postupovém druhém místě.

Vzhledem k přerušení turnaje a spoustě vyrovnaným a dlouhým zápasům se bohužel nestihlo v pátek dohrát poslední utkání, do kterého měla nastoupit dvojice Vitoria / Andressa a Placette / Richard. Tento duel tak odstartuje celý sobotní program a po něm dojde k rozlosování prvního kola play-off Brno Beach Open 2021.

 

Autor: Barbora Mertová, foto Ivo Stejskal

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018