6.6.2022

Měl to pro ně být vrchol sezóny, bohužel zranění Štochlové tomu chtělo jinak

Už téměř rok jsou našimi ženskými jednička Bára Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou. Jejich příprava směřovala k letošnímu mistrovství světa, které hostí italský Řím. Bohužel zranění benjamínka české dvojice nedovolí tomuto páru na MS startovat.

Poslední dobou si náš beachvolejbal vybírá smůlu, kde může. Po nepodařené „covidové“ olympiádě a i teď, těsně před MS, musí náš jedničkový pár žen hlásit smutnou zprávu. Natržený břišní sval nepustí na MS v Římě Marii-Sáru Štochlovou a Bára Hermannová nastoupí s Martinou Williams. „Takový je sportovní život a zranění k tomu patří. Moc mě to mrzí, protože jsme s Marií-Sárou pohromadě necelý rok a podařilo se nám hned kvalifikovat na MS. Stojí za tím spousty práce, ale nedá se nic a já budu hrát s Martinou Williams,“ říká zkušenější z dvojice Bára Hermannová. Nakonec Martina Williams byla jediná česká hráčka, která mohla Marii-Sáru nahradit, protože pouze ona měla dostatek bodů, aby mohla s Bárou nastoupit. „Mě je to moc líto, protože to mělo být moje první MS a kvalifikovat se tam nás stálo hodně sil. Ale když už se to stalo, jsem upřímně ráda, že s Bárou pojede právě Marťa. Těžko se s tím srovnávám, ale slovy našeho trenéra: sklenice je napůl plná a MS bude i příští rok,“ konstatuje smutně, ale s konečným optimismem Marie-Sára Štochlová.

Naše dvojice má těžkou skupinu, vedle Brazilek a Rakušanek se na mezinárodní písek vrací i vždy nevyzpytatelné Číňanky, které kvůli covidu rok nikdo neviděl. Pro naší nově složenou dvojici to ale úplně premiéra nebude. Bára s Martinou hrály spolu pět sezón, i když je to už dávno, týmová chemie si může sednout a spolu se zkušenostmi, které za tu dobu nasbíraly, bez šance úplně nejsou. „Co si budeme nalhávat, skupina je těžká a my máme před sebou maximálně tři společné tréninky. Výhodou je, že jsme spolu pět let hrály, i když je to už víc než sedm let. Bude důležité, jak nám půjde servis, půjdeme zápas od zápasu. Uvidíme, co z toho pod vedením Sebastiana vykouzlíme,“ zamýšlí se nad ambicemi staronově složené dvojice Bára Hermannová.

Tým Hermannová / Štochlová dokázal ve velmi krátké době získat na turnajích WT dostatek bodů k právu účasti na MS. Zranění Marie-Sáry Štochlové na turnaji v Jurmale start našich jedniček na nejprestižnější letošní beachvolejbalové akci znemožnilo. Věřím, že na poslední chvíli složený pár Hermannová / Williams fanoušky beachvolejbalu pozitivně potěší," říká gestor beachvolejbalu ve Výboru ČVS Vít Mařík.

Mistrovství světa, jak jsme již psali, hostí Řím od 10. do 19. 6. 2022 a mimo našeho ženského páru máme želízko v ohni v podobě mužů, kde svoji formu z posledního Pro Beach Elite 16 chtějí potvrdit Ondra Perušič s Davidem Schweinerem. Sledovat Zápasy MS můžete sledovat na volleyballworld.tv.

 

Autor: Jiří Carba, foto FIVB

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) – Trousil / Westphal 2:0 (21:13, 21:17)

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018