5.1.2022

Naše ženské jedničky na finálové akci série King of the court nebudou chybět

V katarském Dauhá se od 5. – 8. ledna 2022 koná finále série King of the Court, kterého se zúčastní i nedávno nově složená dvojice Barbora Hermannová / Marie-Sára Štochlová. České reprezentantky na kurt nastoupí v rámci své skupiny A ve čtvrtek 6. ledna. O tom, co účasti předcházelo, jaký je hrací systém, jak funguje nově vzniklá spolupráce, se rozpovídala Barbora.

Jak jste se na finále akce King of the court s Marií-Sárou dostaly?

Je to závěrečný turnaj série, která se odehrála v loňském roce. Úplně klasicky jsme pozvané nebyly, protože jsme nemohly mít body. V minulosti jsme s Markétou jeden turnaj odehrály a v srpnu se nás organizátor ptal, jestli bychom se chtěly zúčastnit, což jsme bohužel kvůli covidu nemohly. Na podzim jsem se ho zeptala, jestli by nás s Maruškou na finále nevzal, protože jsem si myslela, že týmy, které by se do finále dostaly, budou mít přestávku, nebo ještě nebudou chtít hrát po Vánocích turnaj. Přišla mi odpověď, že když jsme v létě s Markétou hrát nemohly, tak nás organizátoři rádi uvítají v nové sestavě. Ani chvíli jsme neváhaly, jako nově složený tým potřebujeme hrát, hrát a hrát. Ať už je to jakýmkoliv turnajovým systémem, je to pro nás zaručená kvalita tréninku proti týmům, které bychom teď na tréninkových kempech ještě nepotkaly. 

Jaký je hrací systém?

Úplně jiný než na klasických turnajích, nehraje se do 21 bodů na dva vítězné sety, ale buď na 15 minut, kdy se čas odečítá, nebo dokud některý z týmů nezíská 15 bodů. Hraje se v pětičlenných skupinách, kdy se týmy střídají tak, že na příjmu se jen boduje. Když uděláte bod, zůstáváte, když ne, jde na vaše místo další tým a takhle se to pořád točí. Je to divácky velmi atraktivní. Doufejme, že strávíme co nejvíce minut na hřišti, jelikož systém je opravdu neúprosný. Může se ale stát, že budeme stát nějakou chvíli za hřištěm a míče se ani nedotkneme. Výhoda je, že po zbylý čas mimo turnaj můžeme plně využít tréninkového centra, což se hodí. Je to pro nás super možnost si zapsat tréninkový turnaj i zápasy. Také je to určitě zajímavé zpestření a platí, že čím víc budeme hrát, tím víc zkušeností nasbíráme, a tím lépe pro nás do sezony.

Jaký máte pocit z dosavadní spolupráce, která začala v listopadu?

Pocit z tréninků mám dobrý, před Vánocemi jsme měly třítýdenní soustředění na Tenerife, což bylo výborné jak herně, tak jsme se tam s Maruškou i víc poznaly. Pořád máme spoustu nových věcí, které se musíme naučit, hodně informací od trenéra, hodně povídání. Je před námi spousta práce, ale myslím si, že jsme na dobré cestě. Po turnaji v Kataru se zase vrátíme na Tenerife, kde budeme pokračovat v přípravě.

 

Autor: Radim Trusina, foto CEV

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018