30.1.2023

Po smolném nepostupu ze skupiny patří českým jedničkám v Dauhá sedmá příčka

Poslední balon turnaje Beach Pro Tour Finals dopadl do katarského písku a tak je čas na malé shrnutí. Akce jako je tahle je vždy velkou reklamou na beachvolejbal a my jsme strašně rádi, že svou stopu zde otiskli i čeští reprezentanti Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem. Po loňském stříbru to bylo tentokrát „jen” dělené sedmé místo, ale vzhledem ke konečným výsledkům a nabité základní skupině musíme říci, že k velkému úspěchu neměly české jedničky vůbec daleko.

K prvním dvěma utkáním základní skupiny B jsme se obsáhleji vyjadřovali v posledním článku, a tak jen stručně. Zápas proti Italům Cottafava / Nicolai rozhodl až tie break a Dave s Perunem se hned z kraje turnaje mohli radovat z prvního vítězství. I druhé utkání ve skupině rozhodoval tie break. Tentokrát to bylo proti Norům Mol / Sørum, kteří i přesto, že byli ve dvou setech horším týmem, uválčili vítězství.

Třetím týmem, který náš pár číslo jedna v základní skupině B vyzval byli Holanďané Brouwer / Meeuwsen. Utkání se hrálo v silném větru a to v ten daný moment sedělo mnohem více našim soupeřům. Ty českou dvojici nakonec přehráli ve všech činnostech a velkým bodovým rozdílem vyhráli 2:0.

Do posledního utkání skupiny šli Perun s Davem už s jen teoretickou šancí na udržení se v turnaji. Díky místní postupové matematice totiž nemusely na postup stačit ani dvě výhry. V této pozici není vůbec jednoduché se plně soustředit na výkon a oprostit se od postupového klíče. Perun s Davem to ale zvládli, a i přes mírná zaváhání v prvním setu dotáhli utkání s brazilskou dvojicí Renato / Vitor Felipe do vítězného konce. V druhém setu si úřadující vicemistry světa doslova namazali na chleba a ukázali, že do úzké světové špičky rozhodně patří.

Kdybychom tedy měli shrnout působení nejlepšího českého páru v turnaji BPT Finals, byly by to tři parádní zápasy a jeden hodně nepovedený. To nakonec bohužel stačilo „jen” na dělené sedmé místo. Uvozovky u slova jen jsou proto, že i tak to je obrovský úspěch pro český beachvolejbal. Chybělo doslova pár bodíků ve skóre a všechno mohlo být jinak, což dokonale potvrzuje konečné pořadí turnaje, kde tři ze čtyř týmů v semifinále byli postoupivší z naší skupiny B.

Kompletní výsledky BPT Finals v Dauhá ZDE

 

Autor: Martin Mach, foto FIVB

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018