8.5.2022

Kdo nakonec v pondělí zvedne nad hlavu pohár pro vítěze UNIQA extraligy mužů?

Jak už je v letošní finálové sérii UNIQA volejbalové extraligy mužů 2021/22 zvykem, i ve čtvrtém duelu se radoval hostující tým. Karlovarsko přehrálo Lvy 3:1 a za nerozhodného stavu 2:2 vrátilo sérii k rozhodujícímu pátému utkání do Haly míčových sportů v Karlových Varech.

Páteční podvečer měli pražští Lvi šanci poslední zápas na domácí palubovce v letošní sezóně proměnit v mistrovské oslavy, nestalo se však. Karlovarsko hodilo za hlavu domácí prohru 0:3 z třetího duelu a od začátku utkání si šlo tvrdě za svým cílem dorovnat finálovou sérii. Západočeši na Lvy doslova vlétli, byli lepší na servisu, na bloku, krajní hráči tvrdili muziku, což vedlo k vedení 2:0 na sety. Ani třetí set nerozehrálo Karlovarsko špatně, ještě v polovině setu vedlo sedmibodovým rozdílem. Lvi se však nechtěli vzdát a díky velké bojovnosti dokázali špatně rozehraný set získat ve svůj prospěch. Zdálo se, že Pražané se dostali zpět do hry a naplněné tribuny budou svědkem zdramatizování zápasu. Nikoliv, hosté se z nepovedeného konce třetího setu rychle oklepali a navázali na výkon z prvních dvou setů, kdy Lvy jasně přehrávali, a dovedli zápas do vítězného konce.

„Po vyrovnání série moc dobře víme, co nás doma čeká. Jdeme se s odhodláním rvát o každý balon. Rozhodne větší preciznost, trpělivost a disciplína," shrnul karlovarský kapitán Daniel Pfeffer.

„To, že se nedaří domácím, považuji za náhodu. Prostředí u nás i ve Varech je úžasné. Zatím rozhoduje to, který z týmů se lépe rozjede,“ uvedl trenér Lvů Tomáš Pomr a jejich kapitán Jakub Janouch doplnil. „Asi to tak mělo být, této sérii bude slušet pátý zápas. Sám nevím, čím to je. My jsme zahráli lépe u nich a oni u nás. Přemýšlím nad tím, ale na nic jsem nepřišel. Doufám, že to vydrží ještě jeden zápas.“

Budou se v pondělí poprvé ve finále letošního ročníku UNIQA extraligy radovat domácí volejbalisté nebo zvítězí popáté za sebou v této sérii hostující tým? Obhájí Karlovarsko mistrovský titul nebo se z něj budou poprvé v historii klubu radovat Lvi Praha? To jsou otázky, na které dá odpověď až rozhodující páté utkání, opět před vyprodanými tribunami.

pondělí 9. května

  • 17:00 VK ČEZ Karlovarsko – VK Lvi Praha (přímý přenos ČT sport)

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018