2.8.2021

Lvi už zase makají, budou se však muset obejít bez služeb blokaře Augusta

Na tradičním místě a v obvyklém termínu zahájili volejbaloví Lvi přípravu na novou sezonu. Členové extraligového áčka a několik juniorů si v pondělí ráno dali schůzku před Sportcentrem v Suchdole. „Těšil jsem se stále více. Měl jsem drobné obavy, aby všechno proběhlo bez zádrhelů. Klub se stále rozrůstá a s počtem družstev narůstá i objem práce,“ popisoval trenér mužů a sportovní ředitel Lvů Tomáš Pomr.

Dobrá nálada z něj jen čišela, stejně tak energie. S každým hráčem se objal a okem odborníka zkoumal, zda nepřibral. „Kluci vypadají výborně. Posledních čtrnáct dní mi psali pravidelné reporty, co dělají,“ líčil Pomr. Svým svěřencům důvěřuje, i kontroly však proběhnou. „Kluci mají stanovenou ideální váhu, které se musejí přiblížit,“ prozradil kouč. To, že by se klubová kasa naplnila pokutami, nepředpokládá. „Všichni jsou zvyklí se o sebe starat. Jde o profesionály, vydělávají si dobré peníze. Tělo berou jako svůj výrobní prostředek. Vědí, co mají dělat i jíst.“

V Suchdole přivítal Pomr kompletní kádr, až na tři hráče. Neúčast českých reprezentantů Milana Moníka a Jakuba Janoucha, kteří se chystají na mistrovství Evropy, byla dopředu avizovaná. „Připojí se k nám zhruba čtrnáct dní před zahájením extraligy. Nedá se nic dělat,“ sdělil. Více ho překvapila situace okolo Američana Matthew Augusta. „Oznámil nám, že nepřiletí. Z osobních důvodů ukončil kariéru,“ uvedl trenér. Špatnou zprávou se nehodlal stresovat. „To se někdy stává. Jde o komplikaci. Máme dva kvalitní blokaře, naše situace není fatální, ale náhradu hledáme.“

Pomr zahajuje se Lvy čtvrtou přípravu. Za tu dobu jí určil pevný řád. „S koncepcí máme dobré zkušenosti. Prvních čtrnáct dní se budeme věnovat převážně kondici. Od soustředění v Litomyšli přejdeme na balony,“ řekl kouč. Z hráčů nechce vytvořit žádné maratonce. „Je potřeba na tom být dobře fyzicky, aby se předešlo zranění. Budeme se zaměřovat na prevenci a zpevňování těla, nikoli na vytrvalost,“ doplnil.

Co bude jiné, je počet přípravných turnajů. „Řada mužstev má vzhledem k evropskému šampionátu nekompletní kádr. Je pro ně složité hrát dva zápasy v jednom dni. Odehrajeme méně turnajů a více přáteláků,“ vysvětlil trenér, jenž dovedl Lvy k historickým úspěchům. „Každý rok se posouváme. Budeme se snažit, aby tomu bylo stejně i letos,“ slíbil za loňské semifinalisty UNIQA extraligy i Challenge Cupu.

 

zdroj Pražský deník, autor Michal Káva

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018