3.11.2021

Následující tři dny patří zápasům 7. kola UNIQA extraligy mužů

UNIQA volejbalová extraliga mužů 2021/22 pokračuje 7. kolem, které se odehraje během následujících tří dnů. Při pohledu na neúplnou tabulku je vidět velká vyrovnanost týmů, zejména v horní polovině může každý získaný bod promíchat průběžné pořadí týmů.

7. kolo zahájí čtvrteční utkání v Ústí nad Labem, kde se představí České Budějovice. Jihostroj po minulém kole poskočil do čela průběžné tabulky, oproti tomu ústečtí volejbalisté se pohybují zatím v druhé polovině startovního pole, avšak na domácí palubovce budou chtít favorita utkání minimálně potrápit.

V pátek je na programu utkání třetího Kladna s druhým Brnem. Oběma týmům se vstup do sezóny povedl nad očekávání dobře. Zejména u Brna takové výkony málokdo čekal. Avšak dravé mládí okolo zkušených smečařů Hrazdiry a Zmrhala zatím kapitulovalo pouze jednou v domácím zápase s Ústím nad Labem, a i když brněnští volejbalisté mají odehráno o zápas méně než jejich páteční soupeř, bodově jsou si zatím rovni. Kladno se letos prezentuje také bojovným výkonem, kterým trápí nejednoho soupeře, naposledy se o tom mohl přesvědčit Jihostroj, který musel doma vcelku dlouho odrážet jeho nápor, aby udržel domácí neporazitelnost.

Sobota přinese zbývající čtyři zápasy 7. kola. Zlínská Fatra hostí Karlovarsko, které se do Zlína vydá rovnou z letiště po návratu z úvodního duelu 3. předkola Champions League. I když Západočechům poslední extraligový zápas proti Lvům nevyšel podle představ, a i navzdory možné únavě z náročného cestování, zůstávají proti domácí Fatře, která zvítězila v dosavadní ročníku UNIQA extraligy pouze jednou, jasným favoritem utkání.

Jednu výhru na svém kontě má také zatím tým Ostravy, který se v průběžné tabulce krčí na předposledním místě a nyní ho čeká zápas s Odolenou Vodou. Ostravští volejbalisté se vždy opírají o výhodu domácího prostředí a ani v tomto zápase to zřejmě nebude jinak. Vzhledem k tomu, že Aeru se zatím nedaří stabilizovat výkony a na venkovních palubovkách se mu příliš nedaří, může dojít v Ostravě k velmi zajímavému souboji.

Zajímavé utkání sousedů v tabulce se dá očekávat také v Praze, kde dojde na souboj „kočkovitých“- domácí Lvi vyzvou příbramské Kocoury. Z posledního zápasu si Pražané přivezli cenný skalp z Karlových Varů, když po nevydařeném vstupu do utkání dokázali s Karlovarskem srovnat krok a nakonec ve zkrácené hře byli lepším týmem. Příbram se sice po famózním vstupu do sezóny musela sklonit před „Odolkou“ a Českými Budějovicemi, ale už v posledním odehraném utkání v Ústí nad Labem se vrátila opět na vítěznou vlnu. Hledat favorita utkání těžko, protože oba týmy dokáží překvapit soupeře, ale někdy i nemile svým výkonem samy sebe.

Poslední sobotní utkání se odehraje na palubovce Beskyd, kam zajíždí liberecká Dukla. Ani jednomu z týmů začátek sezóny příliš nevyšel, ale Dukla, jak se zdá, pomalu vystrkuje růžky a začíná pomalu stahovat v extraligové tabulce počáteční bodové manko. I když Black Volley se jeví na domácí palubovce silnějším týmem než u soupeře, mírným favoritem na zisk dalších bodů do tabulky je přece jen hostující Dukla.

Zápasy 7. kola UNIQA extraligy mužů:

čtvrtek 4. listopadu

  • 18:00 SKV Ústí nad Labem – VK Jihostroj České Budějovice

pátek 5. listopadu

  • 18:00 Kladno volejbal cz – Volejbal Brno

sobota 6. listopadu

  • 17:00 VSC Fatra Zlín – VK ČEZ Karlovarsko
  • 17:00 VK Ostrava – Aero Odolena Voda
  • 18:00 VK Lvi Praha – VK Euro Sitex Příbram 
  • 19:30 Black Volley Beskydy – VK Dukla Liberec  

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge - Saquarema (BRA)

Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 0:2 (16:21, 17:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018