19.9.2022

Poslední várka turnajů před ostrým startem UNIQA extraligy mužů

Nový ročník UNIQA volejbalové extraligy mužů 2022/23 se kvapem blíží a tak většina týmů má už za sebou poslední herní test před jejím startem. A jak si týmy na přípravných turnajích vedly?

Během víkendu se uskutečnil tradiční turnaj O Pohár starosty města Benátky nad Jizerou. V benátecké Nibe aréně se sešly týmy SKV Ústí nad Labem, Kladno volejbal cz, VK Dukla Liberec a domácí VK Benátky nad Jizerou. Turnaj se hrál systémem každý s každým na tři hrané sety. Po dvou hracích dnech zůstává pohár „doma“. Výsledky všech zápasů zde.

Konečné pořadí:

  1. VK Benátky nad Jizerou
  2. Kladno volejbal cz
  3. SKV Ústí nad Labem
  4. VK Dukla Liberec

V sobotu se odehrál turnaj O pohár starostky města Odolena Voda 2022. AERO se v úvodním zápase utkalo s Duklou Liberec. Liberec skvěle bránil na síti a domácí hráči AERA marně bušili do jejich obrany. V konci se domácím podařilo přiblížit, ale Dukla si koncovku pohlídala a vyhrála jí. I ve druhém setu byli spíše ve vedení hosté, AERO bylo na kontakt, ale koncovka znovu vyšla lépe hostům. Třetí set byl ve velké míře podobný, jako set předešlý, jen s tím rozdílem, že celý set vyhrálo AERO. Dukla tam zvítězila 2:1 na sety a připsala si první výhru.

V druhém utkání se utkala Dukla s Netzhoppers König. Po prvním, celkem pod kontrolou, vyhraném setu Dukla víceméně jen dotahovala a bojovala, ale německý soupeř hrál trpělivě a hlavně přesně. Otočil stav setů na svou stranu a vyhrál 2:1.

Závěrečným zápasem turnaje mezi domácími hráči a Netzhoppers přinesl napínavý souboj o každý míč. První set AERO dotáhlo v koncovce, v druhém zase hosté dotáhli set do vítězného konce. V posledním setu se hrálo o každý bod, který rozhodoval o konečném umístění. AERO potřebovalo vyhrát vyšším rozdílem, ale hosté v konci stahovali domácí náskok a nakonec jim to stačilo ke konečnému vítězství v celém turnaji.

Konečné pořadí turnaje:

  1. Netzhoppers
  2. VK Dukla Liberec
  3. Aero Odolena Voda

Ostrava Cup se stal kořistí zlínské Fatry, která porazila Ostravu, slovenskou Myjavu a rakouský Waldviertel shodným výsledkem 3:1. Domácí volejbalisté obsadili konečné třetí místo.

Memoriál Karla Lázničky v Brně, za účasti celků Aero Odolena Voda, Hypo Tirol Innsbruck a VK Spartak UJS Komárno, ovládl bez jediné prohry domácí tým. Druhá příčka nakonec patří Odoleně Vodě, která zaznamenala jediný neúspěch právě proti domácí týmu.

Lvi zamířili na kvalitně obsazený turnaj do Francie. V Chaumont porazili domácí tým 3:1, belgický Menen 3:0 a nestačili pouze na bundesligový Fridrichshafen 0:3. Tyto výsledky jim vynesly na turnaji konečné druhé místo.

Poslední herní test před ostrým startem nového ročníku mužské UNIQA extraligy proběhne ještě ve středu na Kladně, kde domácí Orli nastoupí v přípravném utkání proti Příbrami.

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge - Saquarema (BRA)

Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 0:2 (16:21, 17:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018