11.8.2020

Přebudovaný tým kladenských Orlů maká, má radost trenér Fortuník

Kladenským volejbalistům začala přibližně osmitýdenní letní příprava, která potrvá až do startu nadcházejícího extraligového ročníku. Trenér Milan Fortuník přivítal na úvodním tréninku obměněný kádr, tentokrát složený z čistě domácích hráčů s jedinou výjimkou.

Vedle opor a stálic týmu v podobě kapitána Adama Zajíčka, Ondřeje Fortuníka, Josefa Vostárka, a staršího z bratrů Mikulenkových Vladimíra se do přípravy zapojil i navrátilec do kladenského dresu a ověřená úderná síla v osobě univerzála Filipa Křesťana, nechybí ani nováčci Orlů – smečař Jiří Kraffer, libero Tomáš Kunc, blokař Lukáš Kyjanica a juniorský reprezentant Jiří Mikulenka, jenž může nastupovat jak na postu univerzála, tak na postu smečaře. „Jsem rád, že se nám podařilo mužstvo takhle poskládat. Situace ohledně koronaviru byla nejasná, proto jsme vsadili především na domácí hráče vyjma slovenského reprezentanta Kyjanici. Tým vypadá dobře,“ objasňuje nové složení kladenského kádru. Smečař Tomáš Hýský se společně s druhým nahrávačem Matějem Martinčou do přípravy zapojil o týden později.

Změny nastaly i po boku Milana Fortuníka. Po odchodu Petra Klára do Příbrami, se bude kladenský trenér opírat o nové asistenty – Tomáše Samselyho, kterého si volejbaloví příznivci určitě vybaví z působení na extraligové lavičce Králova Pole a Tomáše Johna, který sbíral medailové úspěchy jako trenér mládežnických družstev pražských Lvů (dříve ČZU).

Na hráče čeká přibližně o dva týdny delší dril než tomu bylo v minulých letech. „Úvodní část bude zaměřená spíše na sílu, postupně se přejde k výbušnosti a dynamice, kde se zároveň budou střídat i herní věci. Letos máme v plánu trénovat klidně i na vícero hřištích najednou. Tréninky by tak měly být intenzivnější a náročnější,“ prozrazuje trenér Orlů.

V přípravě se Orli zaměří i na detaily, které budou pro diváky zpočátku těžší k postřehnutí. Hráči budou pilovat různé druhy podání a celkově servis jako samostatný celek. Dále bude u volejbalistů kladen důraz na odraz a konzistentní výkony. „Pracujeme na tom, aby hráči neměli výborný pouze první set a jejich výkonnost šla postupně dolů, ale aby naopak udrželi svůj výkon po celý zápas. V průběhu přípravy se zaměříme na budování výskoku a výskokové vytrvalosti a do toho vložíme speciální tréninky na stabilizaci kolen, v rámci kterých se budeme soustředit především na odraz,“ vysvětluje Matyáš Myškovský, na jehož bedrech leží kondiční příprava kladenského týmu.

„Příprava se mi zatím moc líbí, kluci jsou opravdu týmem, který maká a nehledá nějaké výmluvy, jde do přípravy hodně razantně. Je s nimi radost pracovat,“ říká na závěr trenér Orlů Milan Fortuník. 

První herní test čeká kladenské volejbalisty až ke konci srpna, kdy o víkendu 22. – 23. 8. absolvují přípravný turnaj v Liberci, následně pak v Odoleně Vodě a Příbrami.

 

Autor: Jiří Carba, zdroj Kladno volejbal cz

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018