21.3.2021

V pondělí startuje semifinále UNIQA volejbalové extraligy mužů

Do semifinále UNIQA volejbalové extraligy mužů 2020/2021 se nakonec probojovaly nejlepší čtyři týmy po základní části. Až pátý zápas čtvrtfinále mezi Libercem a Ostravou určil složení semifinálových dvojic. Karlovarsko se utká s pražskými Lvy a České Budějovice budou bojovat s Libercem. Semifinálová série, hraná na tři vítězná utkání, startuje v pondělí.

VK ČEZ KARLOVARSKO – VK LVI PRAHA

Karlovarsko jako vítěz základní části nastoupí proti čtvrtým Lvům a bude chtít zužitkovat i zkušenosti získané v těžkých zápasech Champions League. To pražský tým zažívá průlomovou sezónu, poprvé v historii se probojoval do semifinálových bojů nejen v extralize, ale i při své premiéře v pohárové Evropě.

Oba soupeři se v letošní sezóně střetli už třikrát (2x extraliga + čtvrtfinále ČP) a vždy se z vítězství radovali Západočeši. Nezapomenutelné je zejména utkání na palubovce Lvů, kdy v koncovce tie-breaku Karlovarsko využilo totální kolaps Pražanů, odvrátilo několik mečbolů a nakonec slavilo výhru.

Na postup do finále se více šancí dává Karlovarsku. „Několikrát v sezóně se ukázalo, že nám role, kdy nejsme pod tlakem, svědčí. Chceme ji maximálně využít. Budeme chtít postoupit, to je nad slunce jasné,“ říká odhodlaně trenér lví smečky Tomáš Pomr. „Praha má široký a kvalitní kádr. Po pomalejším začátku soutěže se v konci dostávají do slušné formy. Očekáváme tuhý boj, všechny vzájemné zápasy jsou zapomenuty a jdeme do toho znovu od nuly,“ ví dobře Jiří Novák, trenér Karlovarska.

VK JIHOSTROJ ČESKÉ BUDĚJOVICE – VK DUKLA LIBEREC

Mezi Jihostrojem a Duklou se dají očekávat, tak jako vždy v závěrečných fázích extraligy nebo Českého poháru, napínavé duely. V letošní extraligové sezóně se pokaždé v souboji druhého a třetího týmu základní části lépe dařilo domácím. Třetí vzájemný duel se odehrál na neutrální půdě v Karlových Varech v rámci semifinále ČP, v něm byli úspěšnější Severočeši. „Dukla je velice zkušené mužstvo, má všechny posty velmi dobře zdvojené. Takže obrovsky těžký soupeř. Svojí sílu potvrdili výhrou v závěrečném turnaji Českého poháru,“ poukazuje českobudějovický trenér René Dvořák na letošní úspěch Dukly.

České Budějovice zvládly odehrát čtvrtfinálovou sérii na tři zápasy, zatímco Liberec byl v herním zatížení déle, když si účast v semifinále musel vybojovat až v pátém utkání. A to může být nakonec i jeho výhoda. „Dvanáctidenní pauza mezi dvěma koly play-off byla opravdu obrovská. V této covidové době ani nejsou soupeři pro přátelské zápasy, takže ano asi je trochu výhoda jet v zápasovém rytmu,“ souhlasí trenér Jihostroje. Částečnou radost před vypuknutím semifinálové série mu dělá alespoň zdravotní stav zraněného českobudějovického kapitána. „Radek Mach se už zapojuje do tréninku a doufám, že už v semifinále nám nějakým způsobem pomůže.“ To samé může říci i trenér soupeře Michal Nekola o rekonvalescenci režiséra hry libereckého týmu, Volodomyra Kovalchuka.

Komu se podaří lépe vkročit do semifinálové série? Uvidíme v pondělí…, duel Karlovarska a Lvů navíc před kamerami České televize.

pondělí 22. března

  • 18:00 VK Jihostroj České Budějovice – VK Dukla Liberec
  • 20:20 VK ČEZ Karlovarsko – VK Lvi Praha (přímý přenos na ČTsport)

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018