3.3.2021

Před týmy UNIQA extraligy žen se otevírají dveře zápasů play-off

Konečné pořadí po základní části UNIQA volejbalové extraligy žen 2020/21 určilo složení čtvrtfinálových dvojic. Série zápasů začíná na palubovce lépe umístěného týmu, hraje se na tři vítězná utkání systémem doma/venku. Dvě družstva, která se do play-off neprobojovala, čeká série zápasů o konečné 9. místo.

VK Dukla Liberec – Volejbal Přerov

O favoritovi této čtvrtfinálové dvojice není pochyb. Volejbalistky Dukly s přehledem ovládly dlouhodobou část extraligy, zatímco přerovské Zubřice proklouzly do čtvrtfinále „s odřenýma ušima“ z osmého místa. Oba vzájemné zápasy v základní části se staly jednoznačnou záležitostí Dukly. Na rozdíl od ostatních týmů čeká tyto soupeře úvodní čtvrtfinálové utkání už ve čtvrtek a druhé hned v pátek, obě se odehrají na liberecké palubovce.

PVK Olymp Praha – VK Prostějov

Volejbalistkám Olympu patřila v konečné tabulce druhá příčka, zatímco Prostějovankám sedmá. V dosavadním průběhu letošní sezóny dokázal Prostějov sebrat Olympu pouhý jeden set a to v domácím utkání, zbylé sety vyzněly jasně pro Pražanky. Horkým kandidátem na postup do semifinále je tak Olymp.

VK UP Olomouc – VK Královo Pole

Olomoucký tým zřejmě pomýšlel na lepší než třetí místo po základní části. Svůj podíl na tom může mít i náročný program, který díky zápasům Champions League musel absolvovat. Šestá příčka Králova Pole odpovídala výkonu mladého týmu, který dokázal potrápit i lepší týmy, ale chyběly mu zkušenosti, zejména ve vyrovnaných koncovkách setů. To dokládá i nedávná prohra s Hanačkami až ve zkrácené hře, KáPéčko nebodovalo ani v první vzájemném duelu. Pokud se však mladé Brňanky oprostí od zbytečných chyb, mohly by favorizované Olomouci postup do dalších bojů play-off alespoň znepříjemnit.

VK Šelmy Brno – TJ Ostrava

Šelmy se v závěru základní části vyšplhaly až na čtvrtou příčku tabulky, která jim zajistila výhodu domácího prostředí pro případný pátý, rozhodujícím zápas čtvrtfinálové série s pátou Ostravou. Šelmy mají zkušeností na rozdávání a to by mohlo proti bojovným Ostravankám rozhodnout v jejich prospěch, stejně jako tomu bylo v obou vzájemných duelech letošní sezóny.

TJ Sokol Frýdek-Místek – TJ Sokol Šternberk

Sokolské derby bude soubojem o konečnou devátou příčku UNIQA extraligy žen 2020/2021. Více zkušeností je na straně Frýdku-Místku, větší „drajv“ je na straně vůbec nejmladšího týmu letošní extraligy ze Šternberku. V odehraných duelech nedokázal ani jeden z týmů dovést domácí utkání do vítězného konce. Šance jsou vyrovnané, tipovat favorita nelze.

Co bylo, bylo…, nyní všechny týmy stojí na stejné startovní pozici a až aktuální forma ukáže, kdo postoupí do dalších bojů ženské UNIQA extraligy.

Nadcházející zápasy:

čtvrtek 4. března

  • 15:00 VK Dukla Liberec – Volejbal Přerov

pátek 5. března

  • 17:00 PVK Olymp Praha – VK Prostějov
  • 18:00 VK Šelmy Brno – TJ Ostrava
  • 18:00 – VK UP Olomouc – VK Královo Pole
  • 18:00 VK Dukla Liberec – Volejbal Přerov

sobota 6. března

  • 17:00 TJ Sokol Frýdek-Místek – TJ Sokol Šternberk

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018