3.8.2020

Tradiční letní příprava Lvíčat v Kolíně vrcholí

Celkově lze hodnotit vystoupení Lvíčat 2005 jako pozitivní, přes nespornou fyzickou převahu soupeřů vždy bojovali a ukázali velký příslib do roku 2020, kdy absolvují stodenní přípravu a v tento vánoční čas se v roce 2020 budou připravovat na svoji první ostrou kvalifikaci na ME U17 v lednu roku 2021.

Takto končil můj článek po vánočním vystoupení Lvíčat 2005 v Praze na PWG. A čas je ve své podstatě neúprosný a nepodléhá žádný lidským vrtochům, přáním a tužbám. Prostě se řítí dál a dál. A tak je tady konec července a letní příprava Lvíčat 05/06 opravdu vrcholí. Více než dvacítka hráčů polykala od 13. července sedmihodinové tréninkové dávky v tradiční destinaci RD mládeže poslední doby, v Kolíně. Tamní tři kurty, výborná kuchyně na Zimním stadionu a ubytování tamtéž, jsou hostiteli již páté reprezentace (Lvíčata 1997, 1999, 2001, 2003, 2005).

Letní trénování má svůj řád a tradici. Vždy se jezdí koupat na místní „písák“, k čemuž si vždy hráči a trenéři přivezou vlastní kolo. Vždy se trénuje 3 hodiny ráno a 3 hodiny odpoledne. Vždy se jednou za 14 dní rožní, vždy se kombinuje trénování techniky dovedností s tvrdou fyzickou přípravou.

Fyzickou přípravu letos plánovala nejmladší členka realizačního týmu, Bára Jakovcová. Přípravu pojala z mého hlediska trochu netradičně s velkým množstvím pro mě nových prvků (tabata, úpoly). Měla velkou výhodu. Pro 15leté hochy vstupující do věku, kdy je ženy začínají extrémně zajímat, představovala trenérku, pro kterou stojí za to se trápit. A chlapci se trápili vcelku dobře a intenzivně.

Pro další členy realizačního týmu (Filip Malina a Štěpán Žaba) byla letošní letní příprava prvním křestem v práci, která je asi atraktivnější než v klubu, ale také více sledovanější a na konci vždy čeká nějaká kvalifikace či ME a když se neuspěje, mohli jste pracovat jako ďábel, ale přesto jste neúspěšní trenéři!!!!

Jestli ročník 2005/06 neuspěje, nebudete to realizačním týmem, jehož posledním členem je již zavedený Jan Moravčík, který je jakousi zárukou kontinuity. Tam kde je, jsou i medaile a dobrá umístění. Jeho bilance ve funkci vedoucího či asistenta realizačního týmu je obdivuhodná (1, 2, 4). Realizační tým je pracovitý a správným způsobem hladový po úspěchu, což by v kombinaci se zkušeností ze sedmi reprezentačních sezon hlavního trenéra, kýžený úspěch mohlo přinést.

Na závěr trochu o hráčích. Na konci třetího týdne nás měla čekat tradiční Dřevěnice. Bohužel, koronavirus dále otravuje a tak jsme si do Kolína pozvali juniory Meziříčí a Hradce Králové. Družstvo A turnaj vyhrálo. Měli jsme výhodu v rozehranosti, ale přesto lze konstatovat, že výkon obou družstev byl dobrý. Celých 15 dní jsme dělali jen a jen základní herní činnosti, hra jako taková se netrénovala a tak byl u hráčů po hře velký hlad, ale opět se ukázalo, že tlak na dobrou techniku přinese i zlepšení ve hře jako takové, i když se hra a součinnosti speciálně netrénují. Samozřejmě vše ve věku, kdy hráči nabírají a utvářejí své technické volejbalové dovednosti.

Družstvo je dobře výškově poskládáno a technicky patří k těm nejlepším, co jsem kdy dostal do rukou. Samozřejmě mě může být vyčítána předpojatost, že chválím něco, čehož jsem tak trochu autorem a strůjcem (systém Benjamínků a Nadějí). Pro zlepšení RD mládeže a pro lepší a kvalifikovanější výběr do Lvíčat a dalších RD jsou Benjamínci a Naděje velkým přínosem. Základní herní činnosti jsou lepší, což samozřejmě není jen zásluhou výše zmíněného projektu (tím základním, kdo lépe pracuje, jsou trenéři v klubech), ale benefit projekt představuje.

I v době koronavirové existují zázraky a tím zázrakem je pozvání od týmu Polska do Nysy v termínu od 8. - 11. 8. 2020. Několik zápasů s nimi bude tím lakmusovým papírkem, který určí, jak si stojíme v mezinárodním srovnání. Pevně doufám, že se nám koronavirus podaří obelstít a do Polska odjedeme a vše se v dobré obrátí, jak vždy říkal můj dávný volejbalový asistent Josef Novotný.

 

Autor: Jiří Zach - svazový trenér mládeže - chlapci

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018