21.4.2022

Velikonoční svátky si kadetská reprezentace dívek užila volejbalem v Prostějově

Od soboty 16. do úterý 19. dubna 2022 si reprezentační družstvo kadetek 06/07 „zpestřilo“ Velikonoce výjezdem na herní VT do Prostějova.

Sobotní prohra 2:3 s namixovaným družstvem Prostějova ukázala nedostatky ve hře. Následující čtyři tréninkové jednotky se trenéři zaměřili na jejich odstraňování. Velký prostor se věnovalo nácviku rychlosti a směrů podání v návaznosti na techniku příjmu. Velký důraz byl kladen na práci smečařské paže u blokařek. Poslední den sehrála děvčata přátelské utkání s prostějovskými juniorkami. Výhra 4:0 nebyla tak důležitá, jako předvedený výkon. Dlouhé série na podání a kvalitní útok po rychlé nahrávce dodal trenérům pozitivní zpětnou vazbu na práci, kterou dívky o Velikonocích odvedly.

První den jsem byl trošku zklamán. Trenérům dívek, které jsem neměl v nároďáku možnost vidět v herní praxi, jsem avizoval dopředu, že nás čeká na začátku soustředění kvalitní utkání. Bohužel zrovna ty přicestovaly po extralize kadetek unavené a musel jsem změnit koncepci. Musím se zlepšit v komunikaci a vysvětlování směrem ke klubům. Musíme všichni společně více pracovat ve prospěch českého volejbalu. Priorita musí být reprezentační dres a úspěch nároďáků, ne nepodstatná část kadetské extraligy. Na druhou stranu jsem nikdy neprohlásil, že si dívky nesmí zahrát klubovou soutěž, aby se před srazem nezranila, jak mi bylo někde podsouváno. Za šest měsíců moji práce mám pocit, že máme problémy v nepochopení, oč by nám všem mělo v dívčí složce jít. Budu se nadále snažit a tvrdě makat na nápravě. Musím sebekriticky přiznat, že v tom mám rezervy, možná i málo zkušeností. Tohle holt v klubové práci, kde jsem doposud působil, není.

Co se týče soustředění, tak jsem odjel opět nakonec velmi spokojen. Pochvalu zaslouží komplet tým, ale musím zmínit dvě hráčky. Opět Týnu Průšovou z pražského Olympu, ale i libero Leu Gronichovou z brněnského KP. Obě dvě našemu realizačnímu týmu motají hlavu směrem k nominaci na ME.  Musím poděkovat Jardovi Malčíkovi tímto způsobem za skvělý tip. Dovolím si již nyní tvrdit, že toto jsou dvě jména hráček, které stojí za to si zapamatovat, ač jsou na úplném začátku svých volejbalových kariér. Nemůžu nezmínit ještě zlepšení na servisu našich blokařek. Chládková, Bažó a Valentová servírovala vcelku pravidelně rychlostí „plachty“ přes 70 km/h s nízkou mírou chybovosti. Zde musím pochválit jejich klubové trenéry. Nakonec velké díky Aleši Novákovi a Zdeňkovi Sklenářovi za veškerou péči o náš tým. Cítili jsme se v prostějovské hale opravdu „jako doma“.

 

Autor: Petr Klár – hlavní trenér RD 06/07

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018