24.5.2022

Naši volejbalisté zahájí letošní Golden European League proti známým z Estonska

Tuto středu se roztočí kola letošního ročníku Golden European League 2022 (GEL). Náš mužský výběr začne svoji skupinu v Estonsku. Následovat bude domácí zápas s Belgií a pak pojedou naši volejbalisté do Lotyšska. Do Final Four postupuje pouze vítěz skupiny a v případě vítězství Chorvatska i nejlepší z druhých míst.

Naše reprezentace se sešla pod vedením trenéra Jiřího Nováka již před čtrnácti dny v Hradci Králové. Letos reprezentační sezóna není tak náročná, tak jako ta loňská, a naše volejbalisty čeká vlastně pouze GEL. Z těchto důvodů si po náročné sezóně vzal volno Honza Hadrava a prvních zápasem bude chybět i Michal Finger, kterému skončila klubová sezóna před pár dny.

V týmu nám pár hráčů chybí, kteří se nám omluvili. Navíc nám chybí Lukáš Vašina, který zkusil zůstat v týmu, ale bohužel zranění z konce sezóny ho limitovalo natolik, že jsme se rozhodli, udělat krok k tomu, aby se vyléčil. Samozřejmě je to příležitost pro mladé kluky, aby se nám ukázali, a aby si taky vyzkoušeli mezinárodní zápasy. Doufám, že se nám ukážou natolik, že s nimi budeme moci plnohodnotně počítat do budoucna,“ říká k nominaci trenér Novák.

S Estonskem jsme se poslední dobou potkávali dost často. Zápasy byly velmi vyrovnané a podobné očekáváme i letos. „Je pravda, že poslední roky jsme se s Estonskem potkávali často, ale já jsem ty zápasy nezažil, ale teď o nich máme pár informací. Spoustu těch týmů včetně Estonců, Lotyšů i Belgičanů čeká ještě kvalifikace, potažmo některé týmy i mistrovství světa, takže je otázkou, v jakých sestavách nastoupí. Předpokládám, že některé opory těchto týmů se budou spíše připravovat na tu druhou část reprezentační sezony. Takže se necháme překvapit, v jakých sestavách ty týmy vlastně nastoupí,“ dodává hlavní kouč.

Úvodní utkání Golden European League 2022 českých volejbalistů ve skupině C:

středa 25. května

  • 17:00 Estonsko – Česká republika (našeho času)

 

Cílem naši volejbalistů je postup ze skupiny do Final Four, ale Evropa se velmi vyrovnává a na papíře může být někdo favorit, ale na hřišti může být všechno jinak. „V Hradci jsme odtrénovali, co jsme potřebovali. Říkal jsem klukům, pokud chtějí hrát soutěže jako je Nations League nebo MS, tak teď je příležitost si tu šanci v této soutěži vybojovat. Doufám, že do toho půjdeme po hlavě a budeme se rvát o co nejlepší výsledek,“ uzavřel komentář před prvním zápasem v GEL Jirka Novák.

Na domácí palubovce můžeme náš výběr vidět 28. května v Kutné Hoře, 4. června v Karlových Varech a 11. června ve Zlíně. Vstupenky je možné zakoupit v síti Ticketportal.

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018