9.9.2021

Volejbaloví fanoušci se v Ostravě dočkají trofeje i olympijských šampionů

Ode dneška až do středy 15. září 2021 mají fanoušci v Ostravar Aréně možnost vidět trofej pro nejlepší tým evropského šampionátu. Zlatý pohár do Ostravy dorazil jen den před tím, než na osmifinálová a čtvrtfinálová utkání přijedou největší hvězdy evropského mistrovství, volejbalisté Francie. V týmu čerstvých olympijských vítězů je hned deset medailistů z Tokia. Francouzi do Ostravy přicestují z estonského Tallinnu, kde hladce prošli základní skupinou D.

Spolu s olympijskými šampiony se z Estonska přesunou i týmy Německa, Chorvatska a k postupu mají aktuálně blízko i Lotyši, aby se v osmifinálové fázi šampionátu utkali s nejlepší čtveřicí mužstev z ostravské skupiny. Český výběr je před posledním duelem základní části na třetí pozici a o postup už nemůže přijít. Čechy ze skupiny B do osmifinále doprovodí Slovinci, suverénní Italové a vítězové odpoledního duelu mezi Bulharskem a Běloruskem. A právě proti italským volejbalistům, kteří dosud ztratili pouze jediný set, se domácí výběr trenéra Jiřího Nováka postaví v Ostravar Aréně v atraktivním závěrečném utkání dnes večer od 19 hodin. Poté bude definitivně známé i složení dvojic pro zápasy vyřazovací části.

Věříme, že české volejbalisty požene v duelu s Italy plná hala a právě pro fanoušky, kteří do arény zamíří, máme připravené překvapení. Z polského Krakova k nám totiž dorazila trofej pro budoucí evropské šampiony, kterou umístíme ke vstupu. Fanoušci si ji tak budou moci nejen prohlédnout, ale také se s ní vyfotit,“ řekl člen organizačního výboru Lukáš Kozáček. Trofej má hodnotu převyšující 10 000 Eur, na výšku měří 74 centimetrů a váží necelých 10 kilogramů. Do dřevěného podstavce je zasazen ručně tepaný pohár pokrytý čtyřiadvacetikarátovými zlatými pláty.

Podle Lukáše Kozáčka bude večerní zápas mezi domácím týmem a dosud neporaženými Italy vrcholem skupinové části turnaje a lze očekávat prozatím nejvyšší návštěvu. „Při duelu našich s Bulhary bylo v Ostravar Aréně 2953 diváků. Podle čísel z předprodeje můžeme dnes čekat výrazné prolomení třítisícové hranice.

A divácky atraktivní volejbal čeká fanoušky po dvou volných dnech i při nedělních a pondělních duelech osmifinále, a také ve středu 15. září, kdy ostravská část evropského šampionátu vyvrcholí dvěma čtvrtfinálovými zápasy. Poté se nejlepší čtyři mužstva Evropy přesunou do nedalekých Katovic, kde najde trofej pro šampióny své majitele. Favority na postup do Polska jsou volejbalové hvězdy z Francie a Itálie. Češi byli mezi nejlepší čtveřicí naposledy před dvaceti lety.

 

Autor: Štěpán Sedláček

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018