1.4.2014

Vítězka Poháru CEV Havlíčková: V hledišti byli rodiče a jsem moc šťastná, že tu mohli být

Sobotní velké vítězství v prestižním Poháru CEV patřilo volejbalistkám týmu Fenerbahce Istanbul, které z postu univerzálky spolehlivě táhne kapitánka české volejbalové reprezentace Aneta Havlíčková. Aneta si vítězství v evropském poháru klubů vybojovala už podruhé. Velkou radost měla z podpory rodičů, kteří jí přiletěli do Istanbulu fandit.

 logo

Foto: Facebook Fenerbahce

Jaké jsou bezprostřední pocity vítězství v Poháru CEV, když jste ve finále porazily Jekatěrinburg?
Splnili jsme si náš první cíl pro tuto sezonu, takže jsem šťastná. Je to moje druhé vítězství v poháru CEV a obě dvě mají stejnou cenu, je to vždycky úžasnej pocit něco vyhrát a myslim, že je to tak u každého sportovce, protože potom ví, že ta dřina za to stojí.

Patřila jsi k nejvytíženějším hráčkám finále, byla před tak důležitým zápasem i nervozita?
Myslím si, že před každým důležitým zápasem je u sportovce normalní trocha nervozity, takže i u mne malá byla. Ale vždycky spadne, když zápas začne.

Jak to vypadalo po vítězství? Byl čas na oslavy?
Po zápase žádné oslavy neproběhly. Není na ně čas, protože tento měsíc je dost nabitej. Začíná nám play-off a k tomu dohráváme Final Four tureckého poháru. Ale samozřejmě, pro klub je to velký den, protože Fenerbahce mělo dvě pohárová vítězství v jednom dni (muži i ženy), takže nějaké akce jsou na programu. V neděli jsme dostaly volno. V pondělí nás čeká pozvání do televize a večer oslava na fotbalovém stadionu, před začátkem fotbalového zápasu, takže to bude úžasný zážitek. Na fotbal tady chodí plný stadion, to je skoro 55 000 fanoušků.

Měla jsi v hledišti i české fanoušky, někoho z rodiny?
Mela jsem v hledišti rodiče a jsem za to moc šťastná, že tu mohli být. Je to úžasnej pocit, když to vidí živě a ne jen přes internet. V celé mé volejbalové kariéře stáli za mnou a pomáhali mi, jak v důležitých rozhodnutích, tak i ve špatných chvílích, když člověk potřebuje podpořit. Jen mě trochu mrzí, že tu nemohl být přítel. Ten je mi oporou už 9 let a snaží se mi pomáhat, abych se mohla plně věnovat své práci. Moc ráda bych mu za to poděkovala, protože to pro mě moc znamená. Samozřejmě bych tu měla ráda i bráchu. Na důležité zápasy mi většinou jezdí fandit, když může. Ale jsem moc šťastná, že to mohli vidět alespoň rodiče a mohli si užít tu krásnou atmosféru v hale.

Jak na vítězství reagovalo vedení klubu? Jsou vypsány i nějaké odměny?
Vedení klubu je spokojené, že jsme splnili první cíl, ale pořád máme další dva. Zatím se žádné odměny nevypsaly.

Po takovém úspěchu panuje v klubu Fenerbahce určitě spokojenost. Plánuješ zůstat i na dlaší sezonu? Nebo to necháváš otevřené? Máš i jiné nabídky?
Ve Fenerbahce jsem spokojená. Je tu výborná organizace a všechno funguje. Jsou na nás kladeny vysoké nároky, protože Fenerbahce se chce zase dostat na první místa, takže nám bylo už na začátku sezony řečeno, že úspěchem jsou jen první místa. Zatím se nám to daří plnit. Teď jsou před námi ještě dvě akce, takže se budeme snažit na maximum, aby jsme sezonu ukončily ke spokojenosti všem. Nemohu nyní říct, jestli tady zůstanu i pro příští sezonu. Nezáleží jen na mě, ale i na klubu. Pokud bude mít zájem. Nějaké nabidky z jiných klubů přišly, ale zatím nic neřeším. Myslím, že na to není ten správný čas. Všechno se vyřeší až skončí sezona, a potom uvidíme, kde příští rok budu.

logo
Foto: Facebook Fenerbahce

Máte před sebou ještě tureckou ligu a domácí pohár. Jste momentálně v nejlepší formě?
Nevím jestli můžu říct v nejlepší formě, ale snažíme se pořád tvrdě pracovat, i když jsme unavený, protože sezona je dost náročná. Jsou i zdravotní problémy, ale máme před sebou měsíc práce a důležitý měsíc, takže se budeme stažit odvést naše maximum.

Kdy se připojíš k českému reprezentačnímu výběru?
Zatím nevím, kdy skončíme. Plánuje se to tu postupně. Zatím jen víme, kdy hrajeme první kolo play-off, to je naplánováno na tento týden, potom o víkendu 11.-13. dubna se bude hrát Final Four tureckého poháru, pak začne hrát semifinále turecke ligy. Nejpozdější termín je první týden v květnu. K reprezentaci se připojím v květnu, tedy pokud budu zdravotně ve stavu, že mohu pomoci k dobrým výsledkům. Udělám maximum, abych reprezentaci pomohla postoupit na Evropu, ale každý sportovec ví, že zdraví máme jen jedno a musíme se o něj dobře starat.

 

Autor: Blanka Popelková

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018