3.5.2021

Zápasy s Polskem nás nesmí ukolébat, pořád je na čem pracovat

Příprava ženské reprezentace v Prostějově před ostrým startem do letošní sezóny finišuje a tak jsme trochu vyzpovídali reprezentačního trenéra Giannise Athanasopoulose.

Skoro měsíční příprava v Prostějově. Probíhalo vše podle tvých představ, nenastaly žádné problémy?

Příprava probíhá prozatím velmi dobře. Jsem spokojen s přístupem všech 20 hráček, které se zúčastnily přípravy. Malým problémem byla jen absence několika členů realizačního týmu a hráček v průběhu přípravy. Kompletní jsme až od čtvrtka 30. dubna a budeme se tedy dále soustředit na cíl, který máme před sebou.

Přátelská utkání s týmem Polska tě určitě výsledkově potěšila….

Samozřejmě jsem spokojen s vystoupením, které jsme po odmakaném měsíci předvedli. Samozřejmě tam bylo pár situací „nahoru/dolů“ v naší hře, ale obecně to byl velmi dobrý test proti silnému soupeři. Výsledek nás nesmí ukolébat, budeme se soustředit na slabší stránky v naší hře a zkusíme je ještě ve zbývajících dnech odstranit.

Jaké jsou přednosti tohoto týmu a na čem musíte ještě do kvalifikačního turnaje zapracovat?

Naší silnou stránkou je a musí být týmovost. Každý člen týmu je důležitý, má svoji roli. Všechny mají chuť, zápal a chtějí se zlepšovat a jedna druhou nutí se zlepšovat. V systému „blok-obrana“ se ještě musíme zlepšit, než jak jsme to praktikovali v zápasech proti Polsku.

Jací nás z tvého pohledu čekají soupeři, měl by nám jejich herní styl sedět?

Slovinsko je velmi dobrý tým, který v posledních letech dosáhl na výborné výsledky, Bosna a Hercegovina má velmi silné hráčky působící na klubové úrovni v Turecku, Itálii nebo Francii s hodně mezinárodními zkušenostmi. O Lotyšsku nemáme tolik informací. Na všechny soupeře se pečlivě připravíme, ale nejdůležitější bude, jak na hřiště nastoupíme my a jak budeme agresivní.

Kdo bude kapitánkou týmu?

Kapitánkou je Kossy. Je jednou z nejzkušenějších hráček, odvádí velkou práci pro týmovou soudržnost a tlačí své spoluhráčky.

Život v bublině je asi „nudný“… Máte nějakou fintu, jak udržet holky bez apatie?

Jsme v prostějovském hotelu už měsíc a přiznávám, že to není lehké. Snažíme se ten čas nějak nám všem zpříjemnit společnými aktivitami. V sobotu jsme měli pro hráčky překvapení. Místo v programu plánovaného taktického meetingu jsme holkám pustili on-line koncert Leoše Mareše. Snad se jim líbil! (šibalský úsměv)!

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018