14.11.2022

Před námi je další várka zápasů českých klubů v pohárové Evropě

Ani tento týden nebudou naši mužští zástupci chybět v zápasech evropských pohárů. Karlovarsko čeká druhé utkání ve skupině D Champions Leauge, poprvé na domácí palubovce. Dále jsou na programu odvety šestnáctifinálové série jak CEV Cupu, tak Challenge Cupu. V domácím prostředí čekají zápasy v rámci CEV Cupu České Budějovice a pražské Lvy, v Challenge Cupu pak Odolenu Vodu. Jediným tým, který se představí na palubovce soupeře, je liberecká Dukla v CEV Cupu.

Ostrý start v Champions League už má Karlovarsko za sebou. Na palubovce obhájce trofeje, celku Grupa Azoty ZAKSA Kedzierzyn-Koźle, svedlo vyrovnaný souboj, ve kterém nemělo daleko k tomu, aby utkání dotáhlo do tie-breaku a připsalo si do průběžné tabulky skupiny D minimálně bod. Pokud Karlovarští navážou na povedený bojovný výkon z Polska a následně i přesvědčivé vystoupení v extraligovém utkání proti Kladnu, mohou se ve středu diváci v hledišti těšit na skvělý volejbalový zážitek. To totiž Karlovarsko čeká další velká výzva, na domácí palubovce přivítají poraženého finalistu poslední dvou ročníků Champions League, italské Trentino, které ve svém prvním zápase zdolalo hladce belgický Menen 3:0. I když jeho soupiska doznala před startem letošní sezóny výrazných změn, o kvalitě týmu se nedá pochybovat. S aktuálně druhým týmem SuperLegy se do Karlových Varů vrátí i bývalý hráč domácího VK, smečař Donovan Džavoronok.

Nejlépe rozehráli své šestnáctifinále CEV Cupu České Budějovice, které si přivezly z chorvatského Osijeku jasnou výhru 3:0. Ale jak potvrzuje kapitán a asistent trenéra Jihočechů, libero Martin Kryštof, výhra zatím nic neřeší, jen pro Jihostroj znamená skvělou výchozí pozici do úterní odvety. „Nic není hotové, série se bude rozhodovat v Českých Budějovicích. Musíme zůstat nadále plně koncentrovaní a jít do boje.“ Do další fáze CEV Cupu posouvá volejbalisty Jihostroje jakákoliv výhra. Jejich počínání můžete sledovat v přímém přenosu na programu ČT sport.

Vyprodaná Unyp arena v Praze uvidí duel domácích Lvů s italskou Piacenzou. V úvodním duelu nepředvedli Pražané špatný výkon, ale ani velká bojovnost jim nepřinesla alespoň dílčí úspěch. Italský favorit nabitý hvězdami prodal své zkušenost a zvítězil doma 3:0. A tak Lvům nezbývá nic jiného, než pokusit se o zázrak, tzn. zvítězit 3:0 nebo 3:1 a uspět ve zlatém setu. Generálka na úterní duel ani jednomu z týmů nevyšla, Lvi padli v Liberci a Piacenza prohrála s lídrem Superlegy.

Liberec od svého úvodního duelu v šestnáctifinále CEV Cupu asi očekávala více než prohru 1:3 na domácí palubovce. Před odvetou se však Dukla dobře naladila, když vcelku hladce v extralize zvítězila nad pražskými Lvy a doufá, že na tento výkon naváže i ve středu v Ženevě proti místnímu Chênoisu. Liberec však nečeká nic jednoduchého. Pokud pomýšlí na postup do osmifinále, musí bezpodmínečně dovést sérii do zlatého setu, do něhož vede cesta pouze přes vítězství 3:0 nebo 3:1, a v něm uspět.

Těžký úkol čeká v Challenge Cupu na hráče Odoleny Vody. Ti na své palubovce přivítají řecký Panathinaikos, se kterým v úvodním duelu prohráli 0:3. Jediná cesta k postupu Aera do osmifinále vede přes vítězství za tři body (3:0 nebo 3:1) a následný úspěch ve zlatém setu.

Program zápasů:

úterý 15. listopadu

  • 17:00 VK Jihostroj České Budějovice – MOK Mursa Osijek (CRO) (přímý přenos ČT sport)
  • 18:00 VK Lvi Praha - Gas Sales Bluenergy Piacenza (ITA)

středa 16. listopadu

  • 18:00 VK ČEZ Karlovarsko– Trentino Itas (ITA) (20:20 záznam ČT sport)
  • 18:00 Aero Odolena Voda - Panathinaikos Athens (GRE)
  • 20:00 Chênois Geneva (SUI) – VK Dukla Liberec

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018