10.1.2023

Přivézt co nejlepší výsledek pro domácí odvetu, přeje si lodivod Prostějova

Krásnou destinaci pro dovolenkáře navštíví tento týden volejbalistky VK Prostějov, jež v osmifinále Challenge Cupu žen 2022/23 narazí na španělské družstvo Avarca de Menorca a úvodní vzájemný duel hrají venku na jeho palubovce ve středu 11. ledna od 20 hodin. Místo lenošivého válení u teplého moře je však logicky čeká těžká sportovní šichta.

Vzhledem k dost velké vzdálenosti i faktu, že Hanačky nastoupí na ostrově, je čekalo poměrně náročné cestování. „V úterý 10. ledna hodně brzy ráno pojedeme autobusem do Vídně, odkud letíme do Madridu. Tam máme mezipřistání a přestoupíme na další let na Menorcu,“ popsal kouč vékáčka Miroslav Čada. „Pokud celý přesun proběhne bez problémů a podle časového plánu, tak si v úterním večeru zatrénujeme. Ve středu dopoledne bude následovat předzápasová příprava a potom až od osmi hodin večer samotné utkání. Do Prostějova se následně vrátíme během čtvrtka, doma budeme později odpoledne,“ informoval.

O protivníkovi se s kolegy z realizačního týmu samozřejmě snažil sehnat co nejvíc informací. „Výrazně nám v tom pomohla naše bývalá hráčka Anna Velikiy nastupující v současnosti za izraelský Hapoel Kfar Saba. Přes ni jsme získali videozáznamy obou zápasů jejího mančaftu s Menorcou v šestnáctifinále Challenge Cupu, které dopadly shodně 3:2,“ prozradil Čada. A to není zdaleka všechno. „Další cenné informace nám poskytla někdejší volejbalistka Eva Štěpančíková, která žije ve Španělsku a má tak podrobné povědomí o tamních klubech. Čehož jsme využili k důkladnějšímu zmapování nadcházejícího soupeře,“ navázal kormidelník úřadujících mistryň České republiky.

Co se tedy povedlo o týmu Avarca zjistit? Vede ho trenér Josep Llorens, jeho kádr tvoří převážně zkušené španělské hráčky a také čtyři cizinky. K největším oporám patří brzy jednačtyřicetiletá smečařka Nuria Perez Garcia či osmatřicetiletá blokařka Iva Pejkovič. Pravidelně končí ve své národní lize do třetího místa a startují v evropských pohárech.

V žádném případě by však nemělo jít o nepřekonatelného soka. „Přesná síla Menorcy se hůř odhaduje. Určitě jde o kvalitní celek, ale na druhou stranu by proti němu mělo jít vyrovnaně hrát, postupové šance do čtvrtfinále vidíme jako otevřené. Víc se ukáže až přímo na hřišti. V každém případě chceme zvenku přivézt co nejlepší výsledek pro domácí odvetu,“ uzavřel Miroslav Čada.

Autor: VK Prostějov

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018