24.5.2016

Na Kladně proběhl LP Destro Cup, vítězství pro duo Perušič/Lenc

Stejně jako v případě Českého poháru juniorek mělo Kladno tu čest zahájit i Letní pohár mužů pro tuto sezonu. V pátek odpoledne 20. 5. jsme ve sportovním areálu v Kladně – Rozdělově přivítali 16 párů mužů, kteří svedli boj o šest postupových míst do hlavního turnaje. O kvalitě týmů i zápasů svědčí celá řada tie-breaků, které protáhly konec kvalifikace až do večerních hodin a zápas o poslední postupové místo hráči odehráli již za umělého osvětlení.

V sobotu ráno přivítalo čtyřiadvacítku párů typické plážové počasí, dárky ve startovném od společnosti Zanzibar i fanoušci, kteří hnali k postupu do neděle hlavně domácí hráče. Před sluncem pomáhaly hráče ochránit opalovací krémy firmy Trioderm, před žízní a vyčerpáním pak iontové nápoje firmy Penco. Zápasy probíhaly na třech kurtech, v pozdní odpoledne pak na dvou a v podvečer jsme znali osmičku nejlepších, kteří postoupili do nedělní části turnaje.

V neděli jsme po třech kolech bojovných zápasů konečně znali semifinalisty a o postup do finále se utkaly týmy Dominik Grus, Ondřej Přidal a Ján Namešanský, Michal Hovorka, na dalším kurtu Ondřej Perušič, David Lenc a Tomáš Pála, Marcel Mysliveček. Zatímco první semifinále skončilo vítězstvím Dominika a Ondry ve dvou setech, Ondra s Davidem si museli finále vybojovat až ve třetím setu. Zápasy o třetí a první místo pak byly nádhernou tečkou za skvělou podívanou na úžasný „beach“, který jsme mohli po celý víkend na Kladně vidět.  

Pořadí na prvních čtyřech místech:

  1. Ondřej Perušič, David Lenc
  2. Dominik Grus, Ondřej Přidal
  3. Ján Namešanský, Michal Hovorka
  4. Tomáš Pála, Marcel Mysliveček

Snad jedinou kaňkou na turnaji byl jeden zlomený malíček, vykloubený palec a „hnutá“ záda, ale o všechny zraněné, včetně zbloudilého cyklisty pokousaného od psa, se okamžitě postarala naše „lékařská služba“ MUDr. Kristýna Koldinská, které za celodenní dozor a péči moc děkujeme. Hlavně všem zraněným přejeme, ať jsou co nejdříve v pořádku a mohou bojovat o další body do žebříčku. Při děkovačce nesmím zapomenout na rozhodčí: Štěpána Stehlíčka, Martina Chotěborského a Martina Šotkovského, pro které byl celý víkend a zejména celodenní sobotní maraton až do večerních hodin rozhodně náročným programem. No a bez poděkování nemohou zůstat ani mladé členky a členové klubu Vavřinec Kladno, kteří od pátku do neděle zajišťovali hladký chod turnaje přímo na kurtech, kde otáčeli čísla a zapisovali výsledky.

Jsme moc rádi, že díky sponzorům (DESTRO, ZANZIBAR, TRIODERM, PENCO) jsme mohli nejlepší čtveřici odměnit věcnými cenami a děkujeme vítězům, že se s vyčerpanými organizátory podělili o pořádný kus masa z vyuzené krůty J!

Pár fotografií, které mohou přiblížit úsilí a neuvěřitelné zákroky hráčů i pohodu turnaje, najdete na ZDE ve třech fotogaleriích (kvalifikace, sobota, neděle).

 

Autor: Pavla Gálová

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018