3.8.2020

Na Slovensku naše beachvolejbalistky opět vítězně

Minulý víkend se naše beachvolejbalové dvojice rozjely po Evropě. Naše „dvojky“ Michaela Kubíčková s Michalou Kvapilovou vyrazilily na německou tour do Düsseldorfu, Miroslava Dunárová s Danielou Resovou na Slovensko. Další dvojice si zahrály v Lubljani World Tour 1* (o tomto turnaji píšeme ZDE). Na tuzemských kurtech pokračoval pouze Letní pohár žen.

České dvojici Miroslava Dunárová / Daniela Resová se na Slovensku zalíbilo. I druhou účast v Summer Beach tour 2020 proměnily české beachvolejbalistky ve vítězství. Po triumfu z minulého týdne v Košicích, se radovaly z výhry i ve Skalici. Tentokrát turnajem procházely „jako nůž máslem“, za celý víkend ztratily pouze jeden set. Ve finále jasně porazily pár Silvia Murínová / Iveta Miranda.

„Máme obrovskou radost, že jsme obhájily prvenství z Košic. Hrálo se nám dobře,“ zhodnotila turnaj Daniela Resová. „Škoda, že nemohly turnaj dohrát naše finálové soupeřky z Košic Ĺubka s Evou (Šipošová s Elekovou), těšily jsme se na odvetu,“ zmínila sobotní zranění kolena finalové soupeřky z Košic, Šipošové. Další slovenskou zastávku zatím v plánu naše dvojice nemá. „Příští víkend budeme hrát turnaj v Brně a potom se asi budeme připravovat na mistrovství republiky.“ Ale přesto „necháváme si ještě dveře otevřené…,“ dodala Miroslava Dunárová.

V mužské části turnaje ve Skalici se představila i dvojice Tomáš Pála / Matyáš Jachnicki.

Kompletní výsledky ženy, muži

Nezahálí ani Michaela Kubíčková s Michalou Kvapilovou, které na svém německo-polském turné ukazují stoupající formu. Nejprve na turnaji v německého Düsseldorfu obsadily 5. pozici, když jim cestu do semifinále po těsné prohře 1:2 zavřela dvojice Ittlinger / Laboureur. Následovalo třetí místo v polském městě Toruń a návrat na další turnaj německé tour do Düsseldorfu. Ani tady se MKduo neztratilo a v silné konkurenci vybojovalo 2. místo.

Výsledky z posledního turnaje:

  • MKduo - Kotzan / Niemczyk 2:1
  • MKduo - Ittlinger / Laboureur 0:2
  • MKduo - Behrens / Tillman 2:0
  • Mkduo - Ludwig / Kozuch 2:0
  • MKduo - Schneider / Huberli 0:2

Pokračovala i série Letních pohárů žen, tento víkend se bojovalo ve Šlapanicích a na Strahově. V Praze na Strahově potvrdily svoje nasazení Lucie Šulcová a Julie Honzovičová a celkem lehce si došly pro vítězství. Také ve Šlapanicích nedošlo k žádnému překvapení a z vítězství se radovala favorizovaná dvojice Michaela Kulhánková s Annou Pospíšilovou.

V atraktivním šlapanickém sportovním areálu Šneksport se konal tento turnaj žen už podruhé. Za krásného počasí odehrálo 16 dvojic žen celkem 30 zápasů první srpnový víkend ve Šlapanicích u Brna. Pořadatelství Letního poháru žen se opět ujal volejbalový matador a bývalý reprezentant Jaroslav Pavlas. „Lepší podmínky si hráčky nemohly přát, teplo a slunce, v zeleném a svěžím areálu, to je ideál, ve kterém je radost sportovat," řekl a dodal. „Letos jsme se snažili i pro diváky vytvořit hezkou atmosféru - kromě podívané na kvalitní plážový volejbal jsme připravili s majiteli Šneksportu program pro celou rodinu, bohatý raut a večerní zábavu."

Sobotní příděl 24 klání přinesl několik zajímavých momentů, tím nejsympatičtějším byl výkon teprve patnáctiletých kadetek Tobiášové a Stanojkovič. Jako 16. nasazená dvojice hrály poslední zápas dne. Byť nakonec prohrály v tie-breaku, pobavily diváky a nakonec v turnaji obsadily velmi slušné sedmé místo. Celý den se v areálu Šneksportu odehrával dětský den, rodiče tak mohli fandit volejbalistkám, zatímco jejich potomci měli vlastní sportovní vyžití. O večerní zábavu se pak postaral Radek Patsch a jeho kytara.

Do nedělní části postoupilo 6 nejlepších týmů. Do obou zápasů semifinále se probojovaly čistě brněnské dvojice pouze s výjimkou dua Zukalová/Pavelková (ta je členkou přerovského klubu). Zajímavostí je, že se pár dal dohromady až v pátek, tedy den před turnajem. I přesto si v semifinále tato děvčata poradila s dvojicí Gistrová/Hajnová. Třetí místo pak získaly Simona Haluzová se Štěpánkou Hawerlandovou, když Gistrovou a Hajnovou porazily 2:0. Je ale nutné podotknout, že Veronika Gistrová odehrála obě nedělní utkání s poraněnou nohou. Pořadateli byla oceněna pro bojovný a statečný výkon.

Finále ovládly (stejně jako celý turnaj) bez ztráty setu nasazené jedničky Michaela Kulhánková s Annou Pospíšilovou proti již zmínění a na poslední chvíli složené dvojici Kateřina Zukalová / Karolína Pavelková.

„Chtěl bych poděkovat všem holkám, že do Šlapanic přijely. Předvedly skvělé výkony a pobavily přítomné diváky. Díky samozřejmě patří i sponzorům, bez jejichž podpory by se turnaj nemohl uskutečnit. V neposlední řadě patří pochvala také celému osazenstvu areálu Šneksport za bezvadné zázemí, které týmům, divákům a pořadatelům během víkendu poskytlo," shrnul ředitel turnaje.

Kompletní výsledky Šlapanice, Praha - Strahov

 

Příští víkend nás čeká UNIQA Mistrovství ČR U20, které hostí beachvolejbalový areál v Opavě.

 

Autor: Jiří Carba, Jaroslav Pavlas

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018